top of page

Duonos stebuklai: nuo sumuštinių piknikui iki tobulo deserto

Tobulai iškylai daug nereikia – gero oro ir skanaus maisto. Atsigręžiame į klasikų klasiką – sumuštinius. Išrasti dviračio nesiūlome. Vykstant į gamtą svarbiausia, kad juos būtų nesunku paruošti, patogu transportuoti ir gardu valgyti. VMGonline.lt atrinko geriausius receptus pikniko krepšiui, kuriems abejingi neliks nei mėsavalgiai, nei vegetarai.

Dievinate mėsainius? Kodėl nepabandžius sumuštinių, kurie juos primena? Pavyzdžiui, sumuštinio su kepta mėsa arba, jei labiau mėgstate žuvį, išmėginkite šiuos tuno maltinius. Vegetarai lai kepa salierų kepsnelius ir krauna juos ant duonos.

„Mantinga“ nuotr.


Jei draugai užgriūva netikėtai, išgelbės užtepėlės, tepamos ant šiltutėlės, orkaitėje pašildytos česnakinės duonos. VMG meta dvi idėjas: plėšytos vištienos užtepėlę ir sumuštinukų su braškėmis ir baklažanais. Arba galite prisiminti orkaitėje keptus sumuštinius.

„Mantinga“ nuotr.


Svečiams ar šeimos nariams nustebinti rinkitės kažką itališko, kvapnaus ir greitai paruošiamo. Tokiems  sumuštiniams daug nereikės: mocarelos, čiabatos, pomidorų ir pesto padažo. Norite tobuliau? VMG siūlo fantastišką čiabatos panaudojimo būdą arba šią sočią užtepėlę iš moliūgų sėklų.

„Mantinga“ nuotr.


Kitoks desertas – prancūziškos bandelės, sūris, džemas ar medus – ir jūs devintame danguje. Primena vaikystę ir atostogas pas močiutę kaime. Tos pačios bandelės geba transformuotis net į mini „burgerius“ – VMG pataria, kaip tai padaryti.

„Mantinga“ nuotr.


Ant grilio paskrudinta česnakinė duona tampa dar gardesnė, todėl puikiai tarnauja kaip minkščiausi patalai Benedikto kiaušiniui, kiaušinienei, sūriui, be to, puikiai tinka ir prie grilio patiekalų. Klausiate, kokių? Idėja – čia.

„Mantinga“ nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page