#736

„Caponata“ (baklažanų troškinys su alyvuogėmis)


40 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 baklažanai
2 paprikos
100 ml pomidorų tyrės
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
Sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų
Žiupsnelis rudojo cukraus
Druskos
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
Aliejaus kepti
MANTINGA tamsi itališka duona „Ciabatta“

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.

2. Nulupkite baklažanus ir supjaustykite stambiais kubeliais, taip pat supjaustykite paprikas. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite baklažanus, apkepkite ir suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą. Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, uždenkite ir kaitinkite dar 15–20 min. Pabaigoje peiliu sutraiškykite alyvuoges ir jas suberkite į troškinį.

3. Patiekite troškinį su šviežiai iškepta MANTINGA tamsia itališka duona „Ciabatta“.



IŠBANDYKITE: