Ne už kalnų ateisiantis ruduo tradiciškai papildys mūsų racioną po dar vasarą menančio lietaus išdygusiais grybais. Mažytės rudos voveraitės – vienos dažniausiai ant prekystalių atsiduriančių grybų tinka ne tik lietuviškai, bet ir itališkai virtuvei – o kur dar subtilaus skonio patiekalui suteiksiančios kedrinės pinijos ir petražolės?
Tokiu rudeniškesniu pesto variantu baigiame saulės glostomos Italijos pasididžiavimo variacijų ciklą. Viliamės, kad sausros pasigailės miškuose pūpsančių grybų ir jų netrūks.
Pažadame, kad saldumo pasigedę skaitytojai jau kitoje receptų serijoje jo būtinai suras!
Valerijos Stonytės nuotr.
Voveraičių pestas
200 g voveraičių
30 g sviesto
80 g kedrinių pinijų
80 g kietojo sūrio
1 skiltelės česnako
100 g alyvuogių aliejaus
30 g petražolių
žiupsnelio druskos
Voveraites paskrudinkite keptuvėje su sviestu, baigiant kepti sudėkite riešutus.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.
Išbandykite daugiau pesto variacijų: