naujienos Naujienos

„Viva l‘Italia“ ir džiovinti pomidorai: netikėtai įraudęs pesto padažas (receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-11, 9:00


Jeigu jau pasidarėte mūsų prieš tai siūlytas pomidorų uogienes (aitraus skonio, tamsiųjų „Kumato“ pomidorų ir geltonųjų pomidorų bei apelsinų), o pačių pomidorų dar liko – padžiovinkite juos ir panaudokite itališkomis tradicijomis kvepiančiam pesto padažui paruošti. Džiovintus pomidorus mes dažniausiai linkę naudoti užtepėlėms ruošti ar salotoms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be šios saulės spinduliuose išsimaudžiusios daržovės nėra įsivaizduojama ir italų virtuvė.

VMGonline.lt kartu su VMG kulinarijos studijos vadovu Pauliumi Janušu jums pateikia jau antrą pesto padažo variaciją.

Valerijos Stonytės nuotr.

Džiovintų pomidorų pestas

80 g anakardžio riešutų

100 g džiovintų pomidorų

50 g aliejaus nuo džiovintų pomidorų

50 g alyvuogių aliejaus

80 g kietojo sūrio

20 g kalendros lapelių

1 skiltelės česnako

  1. Paskrudinkite anakardžius sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.
  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: