naujienos Naujienos

Jei pesto padažo kilmė būtų lietuviška, tuomet jį ruoštumėte iš šių ingredientų (receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-13, 13:00


Lietuviškoji Italijoje gimusio pesto padažo versija būtų žalia, bet ne iš bazilikų. Šių žalumynų lysvė pūpso beveik kiekvieno lietuvio darže. Tai – krapai. Traškumui išgauti juos siūlome jungti su lazdynų riešutais, kurie Lietuvoje taip pat auginami. Versija verta komplimentų!

Išbandykite ir kitas dvi šio pagardo versijas iš džiovintų pomidorų ir klasikinį bazilikų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Krapų pestas

80 g lazdynų riešutų (be luobelės)

120 g krapų

100 g kietojo sūrio

50 g lazdynų riešutų aliejaus

50 g alyvuogių aliejaus

1 skiltelės česnako

  1. Paskrudinkite lazdynų riešutus sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.
  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: