naujienos Naujienos

Kvapų ir traškesio vakarėlis – aromatingasis paprikų pesto (receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-14, 13:00


Gana aromatingai kvepiančias traškias raudonąsias paprikas naudoti tik salotoms ar užkandžiams – metas smagiai itališkos virtuvės modifikacijai. Orkaitėje skrudintos paprikos, pagardintos česnako ir mėtų aromatais, apipiltos žemės riešutais ir sūriu. O jau ingredientų naudingumas…Vienas žodis – pesto!

Šis į „batuku“ vadinamą Italiją nukeliantis padažas mūsų arsenale – ne pirmas. Prieš tai  šefas Paulius Janušas siūlė stalą papuošti lietuviškomis sodybomis kvepiančiais džiovintų pomidorų bei žaliaisiais bazilikų ir krapų pestais.

Skanaukite!

Valerijos Stonytės nuotr.

Skrudintų paprikų pestas

2 raudonųjų paprikų

2 skiltelių česnako

100 g skrudintų žemės riešutų

100 g kietojo sūrio

20 g mėtų

100 g alyvuogių aliejaus

  1. Paprikas skrudinkite orkaitėje, kol paruduos odelė. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas.
  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: