naujienos Naujienos

Amžinas kaip Romos miestas: klasikinis pestas (receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-09, 13:00


Kol ūkininkų sodybose kvepia šviežiais bazilikais, VMGonline.lt siūlo juos panaudoti gaminant dar Romos imperijos laikus menantį pesto padažą. Nors oficialiai jis buvo aprašytas prieš kiek daugiau nei 150 metų, klasikinis bazilikų pestas iki šiol yra bene kiekvieno italo pasididžiavimas. O ir pats bazilikas – vitaminų ir kitų organizmui reikalingų elementų bomba!

VMG kulinarijos studijos vadovas Paulius Janušas jums pasiūlys kelis pesto padažo variantus, bet pradėkime nuo to tikrojo, vasarą menančio labai žalio, klasikinio varianto.

Valerijos Stonytės nuotr.

Klasikinis bazilikų pestas

80 g kedrinių pinijų

100 g baziliko

80 g parmezano sūrio

100 g alyvuogių aliejaus

2 skiltelių česnako

  1. Paskrudinkite kedrines pinijas sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.
  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: