top of page

Klasikinis pestas (receptas)

Kol ūkininkų sodybose kvepia šviežiais bazilikais, VMGonline.lt siūlo juos panaudoti gaminant dar Romos imperijos laikus menantį pesto padažą. Nors oficialiai jis buvo aprašytas prieš kiek daugiau nei 150 metų, klasikinis bazilikų pestas iki šiol yra bene kiekvieno italo pasididžiavimas. O ir pats bazilikas – vitaminų ir kitų organizmui reikalingų elementų bomba!

Valerijos Stonytės nuotr.


Klasikinis bazilikų pestas

  • 80 g kedrinių pinijų

  • 100 g baziliko

  • 80 g parmezano sūrio

  • 100 g alyvuogių aliejaus

  • 2 skiltelių česnako

  1. Paskrudinkite kedrines pinijas sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.

  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

Naujausi įrašai

bottom of page