naujienos Naujienos

Cukinijų ir citrinų duetas, arba tokio pesto padažo jūs tikrai neragavote (receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-15, 9:00


VMGonline.lt jau pasiūlytų pestų variacijų galime kurti skanią Lietuvos vėliavą – raudonąjį indelį užpildykite skrudintų paprikų arba džiovintų pomidorų pestu, žaliąjį – klasikiniu baziliko arba krapų padažu, o skaisčiai geltonojo receptas – čia pat!

Saulėto geltonumo į jūsų namus gali įnešti kelias kultūras į vieną suplakantis geltonųjų cukinijų ir citrinų pestas. Apie cukinijas sklando įdomūs gandai – sakoma, kad ūkininkai jas augina jau iš inercijos ir derlius būna toks didelis, kad paprastai jas valgyti tiesiog pabosta. Tad, gal suvalgome „neįprastai“?

Valerijos Stonytės nuotr.

Geltonųjų cukinijų ir citrinų pestas

1 geltonosios cukinijos

100 g migdolų

1 citrinos žievelės

½ citrinos sulčių

120 g kietojo sūrio

50 g alyvuogių aliejaus

2 skiltelių česnako

žiupsnelio druskos

  1. Cukiniją iškepkite orkaitėje. Išimkite sėklas ir susmulkinkite.
  2. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: