top of page

Rudenėjantis pestas – į virtuvės mūšį stoja miško princesės voveraitės (receptas)

Ne už kalnų ateisiantis ruduo tradiciškai papildys mūsų racioną po dar vasarą menančio lietaus išdygusiais grybais. Mažytės rudos voveraitės – vienos dažniausiai ant prekystalių atsiduriančių grybų tinka ne tik lietuviškai, bet ir itališkai virtuvei – o kur dar subtilaus skonio patiekalui suteiksiančios kedrinės pinijos ir petražolės?

Tokiu rudeniškesniu pesto variantu baigiame saulės glostomos Italijos pasididžiavimo variacijų ciklą. Viliamės, kad sausros pasigailės miškuose pūpsančių grybų ir jų netrūks.

Pažadame, kad saldumo pasigedę skaitytojai jau kitoje receptų serijoje jo būtinai suras!

Valerijos Stonytės nuotr.


Voveraičių pestas

200 g voveraičių

30 g sviesto

80 g kedrinių pinijų

80 g kietojo sūrio

1 skiltelės česnako

100 g alyvuogių aliejaus

30 g petražolių

žiupsnelio druskos

  1. Voveraites paskrudinkite keptuvėje su sviestu, baigiant kepti sudėkite riešutus.

  2. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.

Išbandykite daugiau pesto variacijų:

Naujausi įrašai

bottom of page