Idėja vakarėliui: aromatingasis paprikų pesto (receptas)
- 2018-08-14
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-01-10
Gana aromatingai kvepiančias traškias raudonąsias paprikas naudoti tik salotoms ar užkandžiams – metas smagiai itališkos virtuvės modifikacijai. Orkaitėje skrudintos paprikos, pagardintos česnako ir mėtų aromatais, apipiltos žemės riešutais ir sūriu. O jau ingredientų naudingumas…Vienas žodis – pesto!
Šis į „batuku“ vadinamą Italiją nukeliantis padažas mūsų arsenale – ne pirmas. Prieš tai šefas Paulius Janušas siūlė stalą papuošti lietuviškomis sodybomis kvepiančiais džiovintų pomidorų bei žaliaisiais bazilikų ir krapų pestais.
Skanaukite!

Valerijos Stonytės nuotr.
Skrudintų paprikų pestas
2 raudonųjų paprikų
2 skiltelių česnako
100 g skrudintų žemės riešutų
100 g kietojo sūrio
20 g mėtų
100 g alyvuogių aliejaus
Paprikas skrudinkite orkaitėje, kol paruduos odelė. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas.
Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.