top of page

Pavargote kepti, bet svajojate apie desertą? 10 tiramisų receptų

Nors orkaitę turi visi, tačiau ne kiekvienas mėgsta ją naudoti. Jei pyragų kepimas nėra jūsų stichija, tiramisas, ko gero, žinomiausias itališkas desertas, yra tai, kuo galite nustebinti. Proga yra – artėja Motinos diena. Tad pirmyn. Ir atsiminkite – kirtis gale. Tiramisù!


Tradicinio tiramiso ingredientai ir žingsniai trumpai:

Kiaušiniai. Į tiramiso kremą įeina tiek tryniai, tiek baltymai. Pirmieji plakami su cukrumi tol, kol šis išsiplaka, o vėliau sumaišomi su maskarpone. Išplakti baltymai taip pat sumaišomi su šia mase. Kai kurie trynių naudoja daugiau nei baltymų.

Maskarponė. Įprastai naudojama maskarponė, itališkas 50 proc. riebumo sūris. 4 asm. porcijai prireiks 500 g pakuotės.

Savojardi sausainiai. Tai – iš Savojos kilę sausainiai, dar vadinami damų piršteliais (angl. ladyfingers). Jie mirkomi kavos ir pasirinkto stipriojo gėrimo mišinyje.

Pastiprintas espresas. Jei neturite mokos kavinuko ar kavos aparato, ruoškite mūsuose įprastą užpiltinę juodą kavą. Tik stiprią. Kuo ją pagardinti? Vieni pila brendžio, tai – gana klasikinis pasirinkimas. Kiti – toskanietišką vin santo, Marsalos vyną, romą ar „Amareto“ likerį.

Apibarstymas. Tikra karčia kakava ir į šaldytuvą. Kad atsiskleistų skonis, minimum – 3 valandoms, bet galima ir ilgiau, kad ir visą parą. Prieš patiekiant galite užtarkuoti juoduoju šokoladu, turinčio ne mažiau 50 proc. kakavos.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


10 VMG tiramiso versijų

Klasika yra klasika. Visada gerai!

Tiramisas ne vaikams – su bananais, bet ir šlakeliu romo.

Skanėstas ruošiamas iš augalinio pieno, akvafabos (ankštinių nuoviro), saldinamas agavų sirupu. Pasitikrinkite, ar turite šių produktų ir pirmyn!

Labai vasariškas variantas su uogomis ir švelniu apelsinų skoniu.


Lietuviškesnė skanėsto versija. Visiems juodųjų serbentų gerbėjams.

Jei grikius galite valgyti kasdien, išbandykite! Greitas ir labai paprastas desertas.


Šiems torto ir tiramiso junginiams reikės biskvito.


Jei prisikepėte per daug lietinių, sutepkite juos gardžiu maskarponės kremu.

Keksiukais gali virsti bet kuris jūsų mėgstamas desertas.

Naujausi įrašai

bottom of page