top of page

Lietinių tortas tiramiso motyvais


Reikia:

  • 600 ml pieno

  • 60 g ištirpinto sviesto

  • 200 ml stiprios KIMBO „Antica Tradizione“ kavos

  • 4 kiaušinių

  • 300 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio cukraus

  • Aliejaus (kepti)

Kremui:

  • 350 g maskarponės

  • 350 ml plakamosios grietinėlės

  • 50 g miltelinio cukraus

  • 2 šaukštų KIMBO „Antica Tradizione“ maltos kavos (pabarstyti)


• Sumaišykite pieną, KIMBO „Antica Tradizione“ kavą ir kiaušinius, po to suberkite miltus, druską ir cukrų. Gerai sumaišykite, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą. Visus produktus, išskyrus aliejų, skirtą kepti, suplakite kartu.

• Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti.

• Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi (taip pat patogu apipurkšti specialiu aliejaus purkštuvu), įpilkite tešlos. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu.

• Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą.

• Apverskite lietinį ir kepkite iš kitos pusės. Tokiu būdu iškepkite visus lietinius. Stenkitės, kad jie būtų labai ploni.

• Kremui sudėkite maskarponę ir persijotą miltelinį cukrų į plaktuvo indą ir pradėkite palengva plakti, nuolat pildami grietinėlę.

• Gautu kremu pertepkite lietinius, dėdami vieną ant kito. Kartkartėmis pabarstykite kremo sluoksnį malta KIMBO „Antica Tradizione“ kava.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page