#954

Lietinių tortas tiramiso motyvais


1 val. 30 min. (Zzz 30 min.)
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

600 ml pieno
60 g ištirpinto sviesto
200 ml stiprios KIMBO „Antica Tradizione“ kavos
4 kiaušinių
300 g miltų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
Aliejaus (kepti)
 
Kremui:
350 g maskarponės
350 ml plakamosios grietinėlės
50 g miltelinio cukraus
2 šaukštų KIMBO „Antica Tradizione“ maltos kavos (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

• Sumaišykite pieną, KIMBO „Antica Tradizione“ kavą ir kiaušinius, po to suberkite miltus, druską ir cukrų. Gerai sumaišykite, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą. Visus produktus, išskyrus aliejų, skirtą kepti, suplakite kartu.

• Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti.

• Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi (taip pat patogu apipurkšti specialiu aliejaus purkštuvu), įpilkite tešlos. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu.

• Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą.

• Apverskite lietinį ir kepkite iš kitos pusės. Tokiu būdu iškepkite visus lietinius. Stenkitės, kad jie būtų labai ploni.

• Kremui sudėkite maskarponę ir persijotą miltelinį cukrų į plaktuvo indą ir pradėkite palengva plakti, nuolat pildami grietinėlę.

• Gautu kremu pertepkite lietinius, dėdami vieną ant kito. Kartkartėmis pabarstykite kremo sluoksnį malta KIMBO „Antica Tradizione“ kava.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: