#1476

Tiramisas


30 min. (Zzz 3 val.)
4 asm.
Sudetingas

Ingredientai:

Sausainiams:
125 ml akvafabos
150 g miltelinio cukraus
140 g baltų miltų
4 šaukštų krakmolo
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 šaukštų kokosų aliejaus
Kremui:
400 ml skardinės kokosų pieno (riebaus)
200 g anakardžių riešutų
50 ml augalinio pieno
3 šaukštų agavų sirupo
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų brendžio
120 ml labai stiprios kavos
2 šaukštų kakavos miltelių ir / ar tarkuoto juodojo šokolado

PARUOšIMO BŪDAS:

1.     Sausainiams kambario temperatūros akvafabą plakite tol, kol susidarys standžios putos. Plakdami pamažu po 1 valgomąjį šaukštą suberkite miltelinį cukrų.

2.     Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir druską. Miltų mišinį persijokite ir pamažu, švelniai įmaišykite į išplaktas putas. Ten pat atsargiai įmaišykite vanilės ekstraktą ir iki takios konsistencijos ištirpdytą kokosų aliejų. Paruoštą sausainių masę liekite ant kepimo popieriaus pailgomis juostelėmis (maždaug 2 cm pločio ir 6 cm ilgio) ir kepkite 10 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptiems sausainiams leiskite lėtai atvėsti pravertoje orkaitėje.

3.     Kremui kelioms valandoms į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardinę.

4.     Anakardžių riešutus kelioms valandoms pamerkite į vandenį. Mirkytus anakardžių riešutus, augalinį pieną, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir druską sudėkite į maisto smulkintuvą, sumalkite iki vientisos kreminės masės ir perkelkite į dubenį.

5.     Atidarę atšaldytą kokosų pieno skardinę, atsargiai išimkite viršuje atsiskyrusį kokosų kremą – jis bus naudojamas kremui gaminti. Gerai išplakite kokosų kremą. Suplaktą kokosų kremą švelniai įmaišykite į anakardžių kremą.

6.     Brendį įmaišykite į kavą. Sausainius akimirkai įmerkite į kavos-brendžio mišinį ir tuojau pat jais išklokite indą, kuriame patieksite tiramisą. Sausainius padenkite anakardžių kremų ir dėkite kitą sluoksnį kavoje mirkytų sausainių. Sluoksnių kiekis priklausys nuo pasirinkto indo dydžio. Paskutinis sluoksnis turėtų būti anakardžių kremo. Paruoštą tiramisą gausiai apibarstykite kakava ir / ar tarkuotu šokoladu ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve.

Daugiau receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found