#

Tiramisas su uogomis


20 min. Zzz 12 val.
8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 kiaušinių
50 g miltelinio cukraus
400 g maskarponės
1 pakuotės biskvitinių sausainių „Savojardi“
150 ml stiprios kavos
2–3 šaukštelių nesaldintos kakavos
Saujelės šaldytų juodųjų serbentų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Trynius atskirkite nuo baltymų ir iki baltos purios masės išplakite su milteliniu cukrumi.

2. Trynių plakinį mediniu šaukštu atsargiai sumaišykite su maskarpone.

3. Baltymus išplakite iki standžios masės ir labai lėtai, kabindami šaukštu iš apačios, įmaišykite į maskarponę.

4. Puodelyje užplikykite stiprios kavos. Kai pritrauks, perkoškite per sietelį.

5. Atvėsinkite, supilkite į lėkštutę ir po vieną iš abiejų pusių merkite sausainius. DĖMESIO: sausainių jokiu būdu neperlaistykite, nes jie pavirs į košę!

6. Į stiklinį indą ar indelius krėskite šiek tiek maskarponės masės, įberkite uogų, po to per sietelį užberkite kakavos, išdėliokite sausainius (jei desertą gaminsite stiklinaitėse, juos sulaužykite), vėl paskirstykite sluoksnį kremo, likusias uogas ir kakavą, sudėkite sausainius, sukrėskite likusį kremą ir per naktį palikite šaldytuve.

7. Puoškite šaldytomis uogomis, bet nedėkite jų daug.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: