naujienos Naujienos

Egzotiškų blynų gidas, arba kokius juos keptų skirtingose pasaulio šalyse, jei švęstų Užgavėnes

VMGonline.lt, 2018-02-06, 18:30


Kokios Užgavėnės be blynų? Faktas kaip blynas – nekokios. Jau esame rašę apie populiariausias blynų rūšis Lietuvoje ar pateikę 10-ties blynų receptų topą tiems, kuriems stinga kūrybiškesnių idėjų ar tiesiog norisi naujų vėjų virtuvėje. Šįsyk norisi pasižvalgyti plačiau – juk pasaulis nesibaigia ties prancūziškaisiais crêpes.

blynai lietiniai

JAV: dutch baby

JAV garsėja ne tik amerikietiškaisiais blyneliais, sulaistytais klevų sirupu. Ne visi yra girdėję, kad čia XX a. pradžioje orkaitėse buvo pradėti kepti stori ir purūs dutch baby, savo išvaizda primenantys vokiškus pfannkuchen blynus ar tiesiog omletą. Ir neapsigaukite – su Nyderlandais jie nieko bendro neturi.

Nesaldžių blynų receptas ČIA.

Japonija: okonomiyaki (okonomi – „tai, ko tu nori“, yaki „iškeptas“)

Tai stori blynai, į kurių tešlą įeina vanduo, miltai, kiaušiniai ir kopūstai. Ruošiami dviem būdais – Osakos ir Hirošimos. Pirmasis būdas paprastesnis, mat ingredientus pakanka sumaišyti kartu. Antruoju būdu blynas kepamas ant grilio, norimus ingredientus (kiauliena, krevetės, kalmarai, daržovės ir pan.) uždedant ant viršaus.

Japoniškų blynų recepto ir variacijų ieškokite ČIA.

AEG BULVINIAI BLYNAI6

Tailandas: khanom buang

Saldžius nedidelius blynelius, savo išvaizda primenančius „tako“, Tailande kepa ir parduoda gatvės prekeiviai. Ryžių miltų blyneliai gardinami kremu, ant kurio dedamas saldus arba sūrus pagardas.

Detalios instrukcijos kaip paruošti ČIA.

Danija: aebleskiver

Iš paprastos tešlos, tačiau neįprastoje keptuvėje gaminami blyneliai primena apvalias spurgas. Jų viduje – uogienė, bananai ar šokoladinis kremas. Išbandykite mūsų receptą su obuoliais!

brokoliu sklindžiai

Indija: nesuskaičiuojama blynų įvairovė

Dievinate blynus? Indija – tikras jų rojus, rūšių begalė! Šiaurėje populiariausi iš avinžirnių miltų ruošiami besan cheela, pietuose galima paragauti mirkytų spindulinių pupuolių ir ryžių blynų dosa, plonų ir traškių ryžių miltų blynų appam ir neer dosa ar storų su pagardais uttapam, šalies rytuose sutiksime malpuas, o vakarinėje dalyje – thalipeeth.

Paklyskite indiškų blynų džiunglėse ČIA.

Graikija: tiganites

Alyvuogių žemėse Kipre ir Graikijoje net į blynų tešlą įmaišomas šaukštas alyvuogių aliejaus! Purūs ir nedideli, medaliono formos blyneliai patiekiami su medumi, cinamonu ar kitais pagardais.

Meduje paskendusių blynelių ieškokite ČIA.

Arabų šalys: qatayef, katayef, atayef (tikslus pavadinimas priklauso nuo šalies dialekto)

Ramadano, kitaip tariant, pasninko mėnesį arabai mėgaujasi ypatingu įdarytu skanėstu. Plonos mielinės tešlos blyneliai apkepami tik iš vienos pusės, jų viduje – saldintas sūris arba prieskoniais gardinta riešutų masė. Egzistuoja ir mini versija, vadinama atayef asafiri. Pastarieji barstomi smulkintomis pistacijomis.

Mini ir maxi arabiško skanėsto receptai ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: