naujienos Naujienos

Ar pasiruošėte Užgavėnėms? Šios dvi amerikietiškų blynų variacijos pagal Alfą ir Agnę užtikrins, kad pavasario sutikimas būtų dieviškai skanus (receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-03-04, 7:50


Užgavėnės jau rytoj, tad siūlome receptą, kurį išbandę, pavasarį galėsite pasitikti kaip pridera – šveisdami blynus. Ir, nors Užgavėnės yra lietuviška žiemos išvarymo šventė, bus tik įdomiau, jei tradicinius blynus iškeisite į amerikietiškų variaciją. Ir net ne vieną, o dvi – iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų serijos!

„Tie, kurie ragavo amerikietiškų blynų, pritars man: nieko gero nei iš klevų sirupo, nei iš šoninės, nei, tuo labiau, miltų nėra, bet… Čia kaip su Amerika: joje yra daug negerų dalykų, bet daug – ir labai fainų. Nebūtina šitų blynų valgyti kasdien, bet kartais pasmaližiauti ir panuodėmiauti – kodėl gi ne,“ – mintimis dalijasi VMG idėjinis lyderis.

Savo versijoje jis sujungia kakavą, šokoladą, o atsvarą saldumui kuria pasitelkdamas mangų gaivą. Būtent juos, kartu su uogomis, jis renkasi kaip pagardą vietoj klevų sirupo. Kaip pats sako, tam, kad poveikis būtų švelnesnis. Prie tokios kombinacijos galima pridėti ir grietinę: „Žinote, kartais virtuvėje taip gera pasijausti pasaulio pažindintoju, nes mangas, augdamas kažkur Azijoje, tikrai negalėjo patikėti, kad bus supažindintas su lietuviška grietine.“

Agnė amerikietiškus blynus siūlo patiekti taip, kad kiekvienas galėtų pats pasirinkti, kuo juos pagardinti. Toks sumanymas, kaip pasakoja, kilo tada, kai jos sūnus Leonas vieną dieną kategoriškai nustojo valgyti uogienes: „Tada turbūt buvo pirmas kartas, kai mano sūnus garsiai pareiškė, kad nori savo gyvenimą tvarkyti pats. Dabar, jei net akies krašteliu jis pamato, kad dedu jos, ima visa gerkle rėkti: „Neeeee!“ Todėl jam prie blynų padedu keletą indelių: vieną – su pabarstukais, kitą – su uogiene, trečią – su grietine, ir jis pats sprendžia, kuo pagardinti blynus. Tai ir savotiška mano provokacija jam pradėti gaminti pačiam (šypteli).“

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Amerikietiški marmuriniai blynai pagal Alfą (4 asmenims)

Jums reikės:

200 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

1 šaukšto cukraus

3 kiaušinių

2 šaukštų ištirpinto sviesto

200 ml pieno

2 šaukštų kakavos

50 g tirpinto šokolado

Aliejaus (kepti)

Kelių šaukštų sviesto (kepti)

Žiupsnelio druskos

1 mango

Žemuogių arba braškių su lapeliais (patiekti)

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Viduryje padarykite skylutę, įmuškite kiaušinius, supilkite sviestą ir pieną. Su šluotele arba plakikliu viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną įmaišykite kakavą bei šokoladą ir gerai išmaišykite. Tuomet šias dvi tešlas supilkite į atskirus konditerinius maišelius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto.
  5. Formuokite blynus, pildami tešlą vienu metu iš abiejų konditerinių maišelių, taip sukurdami skirtingus raštus. Kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių.
  6. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Patiekite su blyneliais ir pasirinktomis uogomis, papuoškite lapeliais.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Amerikietiški blynai pagal Agnę (4 asmenims)

Jums reikės:

200 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

1 šaukšto cukraus

3 kiaušinių

2 šaukštų ištirpinto sviesto

200 ml pieno

Aliejaus (kepti)

Kelių šaukštų sviesto (kepti)

Žiupsnelio druskos

Grietinės ir įvairių pabarstukų

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Viduryje padarykite skylutę, įmuškite kiaušinius, supilkite sviestą ir pieną. Su šluotele arba plakikliu viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto.
  4. Dėkite po didelį šaukštą tešlos ir kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių.  Patiekite su grietine ir pabarstukais.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: