naujienos Naujienos

Savo kilmę slepiantis storulis blynas iš orkaitės + receptas

VMGonline.lt, 2018-02-13, 18:30


Susipažinkite su storapadžiu orkaitėje kepamu blynu Dutch Baby (angl. German pancake, Bismarck, Dutch puff), kuris drąsiai galėtų pretenduoti į desertų gretas. Nustebinkite namiškius šiuo Lietuvoje mažai kam žinomu patiekalu! Visai neseniai jį buvome įtraukę į egzotiškų blynų gidą.

Vokiškus pfannkuchen blynus primenantį apvalų gražuolį daugelis vadina vokišku blynu, o pavadinime esantis žodis Dutch susieja su Nyderlandais. Atrodytų, kad blynas yra kilęs iš Vakarų Europos. Tačiau nieko panašaus – atkeliavo jis iš už Atlanto, iš amerikietiškų blynelių tėvynės Amerikos.

Vokiškas blynas

½ stiklinės miltų

½ stiklinės pieno

2 kiaušinių

3 šaukštų cukraus

½ šaukštelio druskos

2 šaukštų sviesto

saujelės įvairių uogų

miltelinio cukraus (papuošti)

kelių šviežios mėtos šakelių

DUTCH PANCAKE61. Miltus, pieną, kiaušinius, druską ir cukrų išplakite virtuviniu smulkintuvu. Leiskite tešlai pastovėti 10–15 min.

DUTCH PANCAKE52. Keptuvę su nesvylančia rankena įkaitinkite orkaitėje. Ištraukite, įdėkite sviesto ir palaukite, kol ištirps.

DUTCH PANCAKE13. Supilkite blynų tešlą į sviestą.

DUTCH PANCAKE2

4. Pašaukite keptuvę į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 12­–15 min.

DUTCH PANCAKE35. Kai iškeps, uždėkite uogų, mėtų lapelių ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

DUTCH PANCAKE4


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: