#801

„Aebleskiver“ – daniškos spurgos su obuoliais


40 minučių
8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

½ citrinos sulčių
1 obuolio
150 g miltų
50 g cukraus
2 šaukštelių „Dr. Oetker“ kepimo miltelių
3 kiaušinių
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukšto aliejaus keptuvei patepti
150 g neriebios grietinės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite tarkuota citrinos žievele.

2. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir grietine. Suberkite persijotus su „Dr. Oetker“ kepimo milteliais miltus, išmaišykite, pabaigoje suberkite pjaustytą obuolį.

3. Įkaitinkite keptuvę. Šaukštu dėkite tešlą ir kepkite iš visų pusių, vartydami spurgas mediniu iešmeliu.

4. Ataušusias spurgas pabarstykite milteliniu cukrumi.



IŠBANDYKITE: