VMGonline.lt kovo mėnesį paskelbė salotų mėnesiu ir jau antrą pavasario dieną salotų virusą paleido" tiesioginiame„Salotadienio šou" eteryje. Kiekvieną kovo savaitę pristatome vieno dalyvių mėgstamiausių salotų receptą.
VMG idėjinis lyderis, virtuvės šefas, kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas gamino labai paprastas, bet labai įdomias salotas, kurias skanino gana netikėtais ingredientais. „Šios salotos – tai pavasaris ir vasara vienoje lėkštėje, labai greitos ir labai universalios – tiks ir prie šašlyko, ir prie griliaus patiekalų, ir prie jūros gėrybių, be to, galima valgyti vienas. Tai yra salotų bazė, todėl, kai nežinote, ką gaminti, gaminkite šias salotas, o šalia jų padėkite skirtingų ingredientų – įvairių riešutų, sūrių, keptos vištienos, lašišos ir pan. – kiekvienas valgytojas pats susikomponuos norimus skonius!”
Reikia:
Saujos špinatų, gražgarščių, sultenių ir/arba bet kokių kitų mėgstamų salotų.
Fetos sūrio
Saujos kedrinių pinijų
Padažui:
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Šlakelio balto vyno acto
Kelių skiltelių česnako
Saujos mėtų
Kelių valg. šaukštų apelsinų džemo su žievelėmis
Apelsino žievelės
Padažui česnakus, mėtų lapelius smulkiai sukapokite (šiek tiek nesmulkintų pasilikite pabarstyti ant viršaus), sumaišykite su apelsinų džemu, balto vyno actu, alyvuogių aliejumi, tarkuota apelsino žievele.
Įvairių salotų lapelius sumaišykite, pabarstykite fetos sūriu, kedrinėmis pinijomis, apšlakstykite padažu ir užbarstykite šviežių mėtų lapelių.
Alfo patarimai:
Net jeigu ruošiate labai paprastas salotas – agurkų, pomidorų, svogūnų su alyvuogių aliejumi, pabandykite įdėti smulkinto česnako: jis daro fantastiškus dalykus!
Klaidinga manyti, kad mėta netinka su česnaku, nes tiesa ta, kad tinka ir net labai! Česnakas salotoms suteikia aitrumo, o mėta švelnumo ir gaivos.
Apelsinų marmeladas – produktas, kurį būtina turėti ir juo kartais keisti medų arba cukraus sirupą.
Skanaus!
Daugiau „Salotadienio šou" salotų receptų ir patarimų rasite ČIA