top of page

Marinuoti kiaušiniai su „shiitake“ grybais

Marinuoti kiaušiniai – puikus metodas sunaudoti per Velykas nesuvalgytus kietai virtus kiaušinius. Jau skelbėme vieną putpelių kiaušinių marinatą su rūkyta ir aitriąja paprika, šįkart – su grybais. Marinuoti kiaušiniai ir „shiitake“ grybai – pora kaip tvora. Abu neatsiejami nuo sveikosios japoniškos virtuvės.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jums reikės:

12 putpelių kiaušinių

Marinatui:

1 šaukšto pomidorų dribsnių

1 šaukšto anyžiaus sėklų

50 ml ryžių acto

50 ml baltojo vyno acto

100 ml vandens

50 ml sojų padažo

1 šaukšto medaus

4 skiltelių česnako

  1. Kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Lukštus patraiškykite, kad lengviau įsigertų marinatas.

  2. Visus ingredientus, skirtus marinatui, sudėkite į prikaistuvį ir užvirkite. Pavirkite 2–3 min., užpilkite kiaušinius ir padėkite šaltai marinuotis 48 val.

Naujausi įrašai

bottom of page