Marinuoti kiaušiniai – puikus metodas sunaudoti per Velykas nesuvalgytus kietai virtus kiaušinius. Jau skelbėme vieną putpelių kiaušinių marinatą su rūkyta ir aitriąja paprika, šįkart – su grybais. Marinuoti kiaušiniai ir „shiitake“ grybai – pora kaip tvora. Abu neatsiejami nuo sveikosios japoniškos virtuvės.
Valerijos Stonytės nuotr.
Jums reikės:
12 putpelių kiaušinių
Marinatui:
1 šaukšto pomidorų dribsnių
1 šaukšto anyžiaus sėklų
50 ml ryžių acto
50 ml baltojo vyno acto
100 ml vandens
50 ml sojų padažo
1 šaukšto medaus
4 skiltelių česnako
Kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Lukštus patraiškykite, kad lengviau įsigertų marinatas.
Visus ingredientus, skirtus marinatui, sudėkite į prikaistuvį ir užvirkite. Pavirkite 2–3 min., užpilkite kiaušinius ir padėkite šaltai marinuotis 48 val.