naujienos Naujienos

Tarp mokyklos ir bažnyčios: mėsaininė, apie kurią kalba visas Kaunas

Auksė Podolskytė, 2018-02-06, 7:50


Apsilankę gigantiškų šnicelių karalystėje „Bufetas“, privalėjom užsukti į „Kuhne“ (liet. virtuvė). Vietą, kuri kviečia mirtinai išalkusius (pavadinimą patikslina trumpa ir aiški frazė „hunger killers“ (liet. alkio žudikai). Norėtųsi skambiai parašyti, kad nuo šnicelių iki mėsainių – vienas žingsnis, bet jų buvo daugiau. Šiaip ar taip, abi vietos – Žaliakalnyje, o jas skiriantis atstumas – minimalus.

Čia mus veda smalsumas: norime pamatyti, kaip atrodo tų pačių žmonių – dviejų mokyklos draugų – pirmasis bandymas, t. y. prieš daugiau nei 2 metus atidaryta užkandinė. Na, sudomino ir „Facebook“ paviešinta nuotrauka, kurioje užfiksuoti pietaujantys Kauno savivaldybės darbuotojai. Kokybės garantija? Galbūt.

Vienas užkandinės įkūrėjų Vytis Šeštakauskas. Valerijos Stonytės nuotr.
Vienas užkandinės įkūrėjų Vytis Šeštakauskas. Valerijos Stonytės nuotr.

„Tada greitojo maisto restoranėlių tiek daug nebuvo. Dabar tokiu maistu nieko nenustebinsi“, – pasakoja Vytis Šeštakauskas, vienas „Kuhne“ įkūrėjų.

Prieš atsidarant mėsainių receptūras būsimajai burgerinei nušlifuoti padėjo draugų komentarai. Jo bičiuliams pasisekė – siekdami sukurti gardžius mėsainius abu savininkai organizavo mėsainių vakarėlius-degustacijas.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Vytis sako, kad valgymas ne namuose Kaune pamažu įsibėgėja – čia burgerius pradėjo gaminti net restoranai su baltomis staltiesėmis: „Pastebiu tendenciją, kad atsidarinėja labai daug maisto valgymo vietų. Kažkas bus. Manau, kai kurioms teks užsidaryti. Pirmiausia toms, kurios atrodo visai be idėjos – gamina burgerius, paprastas salotas ir galvoja, kad tai yra okei. Konkurencija labai didžiulė.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Nors Kaune situacija keitėsi, atsirado daug naujų greito ir lėtesnio maisto kavinukių, aštrėjo konkurencija, tačiau „Kuhne“ išsilaikė (o gal ir suklestėjo – juk išsinuomojo šalia esančią patalpą). Dabar naujojoje užkandinės dalyje į valgytojus žvelgia modernus kalbininko Jono Jablonskio portretas, mes pro langą žvelgėm į Kristaus Prisikėlimo bažnyčią. Pamatę du moksleivius, šlamščiančius bulvytes, ir sužinoję, kad aplink – dvi mokyklos (vieną jų lankė Vytis), teiraujamės, kas čia lankosi. Atsako, kad daugiausia ateina jauni žmonės.

Valerijos Stonytės nuotr.
Burgeris su plėšyta BBQ kiauliena (3,5 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Iš savo pašnekovo pasakojimo suprantame, kad atsidaryti Žaliakalnyje buvo šiek tiek rizikingas žingsnis: „Ne centras, šioks toks užkampis. Picerija, kuri čia veikė anksčiau, neišsilaikė. Daugelis žiūrėjo skeptiškai. Tačiau žmonės atrado, pamėgo, dabar visi apie ją žino ir viskas labai fainai. Svarbu, kad klientai grįžta.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Meniu. Jo dydis kuklus ir konkretus – 3 patiekalai: vegetariškas burgeris (4,5 Eur), šonkauliukai (4 Eur), prie kurių galima pasirinkti padažą (kario, BBQ), burgeris su plėšyta BBQ kiauliena (3,5 Eur). Šie patiekiami kartu su bulvytėmis. Gėrimai: alus, nealkoholinis imbierinis alus, sultys, arbata, kava ir karštas šokoladas (iš aparato), kelių skonių limonadai.

Adresas: Žemaičių g. 29, Kaunas

Darbo laikas: Pirm.–Penkt. 11:00–22:00, Šešt. 12:00–22:00, Sekm. 12:00–21:00.

„Facebook“ paskyra ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: