top of page

Restoranų šienapjūtė: duris užvėrė vienas sostinės centre karaliavęs restoranas, kito likimą gaubia

Apie tai, kad restoranai Lietuvoje vienas po kito ne tik atsidaro, bet ir užveria duris, esame rašę. Gaila, bet VMGonline.lt komandą pasiekė informacija, neva duris jau kurį laiką yra užvėręs vilniečių pamėgtas italų maisto restoranas „Salvete City“, įsikūręs prestižinėje vietoje Gedimino prospekte. Taip pat sulaukėme žinių, kad ir restoranas „Habit“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. Teiraujamės, ar gauta informacija turi pagrindo.

I dalis – „Salvete City“

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Itališko maisto meka „Salvete City“ buvo pamėgta ne tik šios virtuvės gerbėjų iš Lietuvos, bet svečių iš užsienio, ypač Italijos. Tačiau ženklų, kad restoranui stojo ne patys geriausi laikai, buvo galima rasti ir anksčiau. Dar praėjusių metų liepą restorano feisbuko paskyroje skelbta: „Kadangi prasidėjo pastato rekonstrukcija, restoraną laikinai uždarome. Ta proga virtuvės personalas išvyksta semtis kulinarinės patirties į užsienį.“ Po to VMGonline.lt redakcija, kartą jau rašiusi apie itališko maisto restoraną „Salvete City“, periodiškai gaudavo nusiskundimų, kad restoranas, kurį kadaise pristatėme, neveikia. Šiandien patikrinus feisbuko profilį, radome informacijos, kad restoranas uždarytas. Teiraujamės jo buvusios vadovės Karolinos Eigminaitės, kas nutiko ir kodėl.

Virtuvės šefas Antonio Serra (Valerijos Stonytės nuotr.).

Virtuvės šefas Antonio Serra (Valerijos Stonytės nuotr.).


Ar tiesa, kad restoranas „Salvete City“ uždarytas visam laikui?

Taip, tiesa. Restoranas nedirba ir jau nebedirbs.

Kodėl?

Mus uždarė rekonstrukcijai praėjusių metų vasarą dėl avarinės pastato būklės. Turėjome atsidaryti po trijų mėnesių. Laukėm. Gruodį pastate rasta dar visokių pažeidimų ir paaiškėjo, kad reikės laukti metus ar net dvejus. Mes tiesiog užsidarėme. Nusprendėme nebelaukti.

Restoranui vadovavo virtuvės šefas Antonio Serra, kuris yra baigęs vieną geriausių pasaulyje kulinarų mokyklą „ALMA“ („La Scuola Internazionale di Cucina Italiana“)? Kur šiuo metu šis šefas dabar?

Jis jau daugiau nei metus yra išvykęs į Sardiniją, džiaugiasi antro vaikelio gimimu.

O kokia situacija ištiks šio restorano brolį – restoraną „Salvete“, esantį Golfo klube?

Jis irgi uždarytas. Nusprendėme, kad mums to verslo nebereikia.

Ar galime tikėtis, kad „Salvete“ atgims kitoje vietoje su kita koncepcija?

Ne, jau atsibodo ši veikla (juokiasi). Ir dėl darbuotojų stokos, ir dėl visų kitų įdomių dalykų. Jei ką naujo ir darysime, tai ne su šia maitinimo sfera. 100 procentų.

Norint įnešti sarkazmo ir geros nuotaikos bendradarbiauta su Jurgita Juospaityte iš „The Rooster Gallery“. Dabar čia prakalbo ir sienos (Valerijos Stonytės nuotr.)

Restorano „Habit“ interjeras (Valerijos Stonytės nuotr.)


II dalis – „Habit“

Vilniuje vos prieš metus duris atvėręs naujas restoranas „Habit“ ypač greitai tapo populiaria vėlyvųjų pusryčių vieta. Tačiau vis dažniau pasiekdavo gandai apie tai, kad restoranui stojo sunkūs laikai. Teiraujamės restorano vadovės ir įkūrėjos Svetlanos Vaganovos, ar šie gandai pagrįsti.

Šį šeštadienį paskelbėte, kad restoranas dirbs tik iki 14 valandos.

Taip, bet paaiškinau, kodėl. Dėl techninių kliūčių. O šiandien restoranas nedirba, nes pirmadieniais niekada ir nedirbo.

Ar tiesa, kad restoranas „Habit“ užvėrė duris?

Aš negaliu kol kas nieko komentuoti, nes turiu konfidencialumo sutartį su kitu verslo partneriu. Kol kas tikrai nieko komentuoti negaliu. Niekaip negaliu.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Skambiname restorano „Habit“ virtuvės šefui Martynui Paulauskui ir klausiame, ar jis dar planuoja dirbti šiame restorane.

Ar tiesa, kad jūs restorane „Habit“ nebedirbsite?

Taip, tiesa.

Kuri darbo diena jums – paskutinė?

Ši diena. Aš dabar kaip tik ir išėjau iš restorano visam laikui.

Naujausi įrašai

bottom of page