naujienos Naujienos

„Open Kitchen Vilnius“: TOP 5 gardžios idėjos iki 5 Eur

Auksė Podolskytė, 2018-05-03, 17:30


Kiek žvarboką, bet vis dėlto saulėtą praėjusio penktadienio vidurdienį Tymo turgų ir vėl okupavo gatvės maisto prekiautojų desantas. Kepė vafliai, čirškėjo bulvytės, kvepėjo kepama mėsa. Vilionėms per pietus užkąsti pasidavėme, tačiau piniginėje (gražiau skamba kišenė, bet ten pinigų nelaikome) turėjome vieną banknotą. Taigi eksperimentas kokie pietūs turguje laukia už lygiai 5 Eur grynųjų?

Bulvė + rikota + kepti pomidorai (4 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Įdaryta bulvė iš „Ajomama“

Už 3 pasirinktus įdarus paklosite 3,50 Eur, o jei norisi kažko mandriau – iki 5 Eur. Yra ir veganiškų, ir vegetariškų.

Dešrainis „New Jersey“ (4 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Vegetariškas dešrainis (4 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Dešrainis iš „Dešrainis24.lt“

Midijos, makaronai, krapai, pestas – visa tai gali atsidurti dešrainyje! Draugiški vegetarams ir veganams.

Graikijos greitojo maisto scenos žvaigždės po 4 Eur. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

„Pita gyros“ ir „pita souvlaki“ iš Kalimera LT

Benedikto turguje matyti graikiški skoniai rado dar vieną vietą po saule. Galbūt jiems atsiras vietos ir jūsų skrandyje. Tik visavalgiams.

Didelis bulvių vaflis su trimis priedais – 5,50 Eur. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Bulvių vaflis iš „Vagonetė“

Visiems bulvių patiekalų mėgėjams. Mažas vaflis iš bulvių – 2 Eur, didelis – 4 Eur. Kiekvienas priedas kainuoja papildomai po 0,50 Eur. Taigi kaina priklauso nuo jūsų pačių.

Mažas „Pho“ su jautiena (4 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

PhoSaigon vietnamietiška virtuvė

Susipažinkite su „pho“, populiariausia vietnamietiška sriuba, kurią vietiniai valgo bet kuriuo paros metu, net ir pusryčiams. Galima rinktis iš dviejų dydžių – mažo (4 Eur) ir didelio (8 Eur), bei skonių – su jautiena arba vištiena.

Maža „fish&chips“ porcija (5 Eur) iš „Ryk Lys“. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

„Fish&chips“ iš Ryk Lys

Jei neklystame, čia radome vienintelį bulvių ir žuvies duetą turguje. Žvėriškesnį apetitą turintiems, ko gero, reiks atskaičiuoti 7 Eur ir rinktis didesnį anglų nacionalinio patiekalo dydį.

Neapolietiška „Fiordi“ pica iš „Keturi šimtai laipsnių“, kurie pirmą kartą dalyvauja renginyje Vilniuje. Iki šiol juos būdavo galima sutikti Kaune. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Mūsų biudžeto limitą viršijo makaronų gamintojų „PASTA PASTA“ itališki ir azijietiški makaronų patiekalai (itališka pasta – 6 Eur, azijietiški pasirinkimai po 7 Eur), neapolietiškos picos iš „Keturi šimtai laipsnių“ (7-9 Eur už 30 cm picą), „Awokado Noodle Bar“ wokai (6-9 Eur).

„Awokado Noodle Bar“ wokas. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Maistu ir gėrimais šį sezoną prekiauja: „Karvė ir Viščiukas“, „Keturi šimtai laipsnių“ „Street Food by Gaspar’s“, „Saigon vietnamietiška virtuvė“, „ZATAR falafel & hummus“, „PASTA PASTA“, „Peligroso“, „Awokado Noodle Bar“, „Kalimera LT“, „Dešrainis24.lt“, „Paulig Coffee Truck“, „Boom Burgers Lithuania“, „City Chef“, „Bar Be Que“, „Ajomama“, „Ryk Lys“, „TJ’s Juice Bar“, „Vagonetė“, „Waffle Lab“ (vaflių pasirinkimas gausus).

Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Saldumynai: „Bubble Waffles Bar“, rankų darbo ledus siūlo „Sweet Morello“, olandiškus blynelius kepa „Holl&Pancakes“, veikia armėniškos pachlavos skyrelis.

Adresas: Maironio / Aukštaičių g., Tymo turgus

Darbo laikas: Penkt.–Šešt. 11:30–00:00 (NAUJOVĖ! Anksčiau dirbdavo tik penktadieniais)

„Facebook“ paskyra ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: