naujienos Naujienos

Antras dublis naujajame „Benedikto turguje“: sužinokite gėrybes ir jų kainas

Auksė Podolskytė, 2018-02-02, 19:30


Šįryt 11 valandą su akordeono garsais (nors kaimu čia anaiptol nekvepia) atsidarė modernus „Benedikto turgus“. Atidarymo dieną, kaip ir visą savaitgalį, pavaišinti savo produkcija prekybininkai nepašykštėjo. Galimybės paragauti VMGonline.lt nepajėgė atsisakyti.

Centrinė turgaus aikštė. Valerijos Stonytės nuotr.
Centrinė turgaus aikštė. Valerijos Stonytės nuotr.

Spėjome paragauti įspūdingo, nė vienoms vestuvėms gėdos nepadarysiančio ant beržinių malkų kepto šakočio (patikrinome sudėtį – 87 proc. sviestas, jokių E), „džiazuojančio“ fetos sūrio, poros prekybininkų duonos, anksčiau piemenų užkandžiu laikyto lydyto rakleto sūrio, šviežio graikiško lukumo ir dar kelių produktų, kurių verčiau nevardyti, nes galime būti apšaukti apsirijėliais. Antrą dieną iš eilės leidžiam šiame turguje (pirmieji įspūdžiai ČIA), tad dalijamės šiek tiek brandesniu antruoju įspūdžiu.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Šmirinėjant tarp žmonių pirmiausia mūsų dėmesį patraukia graikiška užkandinė „Kalimera“ (liet. „laba diena“). „Laba diena“ sakom mes ir stebime turkiškus kebabus primenančių suktinių pitoje gamybą. Valgiaraštyje – „pita gyros“ (4 Eur), „pita souvlaki“ (4 Eur), musaka (5 Eur) ir, žinoma, neapsieita be graikiškų salotų. Džiugi žinia šios virtuvės gerbėjams – turguje taip pat veikia krautuvėlė, kurioje galima įsigyti graikiško aliejaus, alyvuogių, keleto skonių chalvos, lukumo ir kitų produktų.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Kinų restoranėlis „Eat More Chinese“ (mums norėtųsi sakyti „Eat More Chicken“, tačiau šių dviejų vietų nepainiokite) siūlo sriubas (1,6–2,9 Eur), 4 rūšių Lietuvos vėliavos spalvas atitinkančius karius (4,9–6,9 Eur), „wok“ makaronų patiekalus (4,9 Eur). Vegetarams opcijos yra dvi – arba kramsnoti traškias šparagines pupeles (2,9 Eur), arba siurbti kokosinę sriubą (1,9 Eur).

Konditerijos „Morengas“ prekystalis. Valerijos Stonytės nuotr.
Konditerija „Morengas“. Valerijos Stonytės nuotr.

Konditerijos „Morengas“ vitrina gausiai nukrauta įvairiausiais kepiniais (kruasanai, saldžios ir nesaldžios bandelės, kanelės), tortais (100 g „Napoleono“ – 1,5 Eur; apskritai visų 100 g pyragų kainos svyruoja nuo 1,5 iki 2,59 Eur) ir kitais desertais (panakota, krembriulė po 1,2 Eur).

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Vasaros hitas, burbuliniai vafliai, kurie savo karjerą Lietuvoje pradėjo Palangoje, netruko atsirasti ir sostinėje. Turgaus kavinukėje „Mana mana“ pilnos komplektacijos (su įdaru ir užpilu) vaflis kainuoja 3,5 Eur.

Valerijos Stonytės nuotr.
Antrame aukšte-balkone. Valerijos Stonytės nuotr.

Užlipę į antrąjį aukštą pirmiausia atsimušame į Liutauro Čepracko rameno barą „Ramenas ir pagaliukai“. Tiesa, baras dar nedirba, tačiau jo darbuotojai jau ruošiasi. Sužinome, kad šiandien japoniškų makaronų pašliurpti bus galima nuo 18 valandos. Pasukame sulčių baro „Tj“ link. Prabudimui, o gal juslių atgaivinimui po šitiek degustacijų paprašome imbierinio viengurkšnio (šoto).

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Mūsų žygiui einant į pabaigą dar spėjam užmesti akį į raugintų produktų skyrelius: krautuvėlę „Prano raugintos daržovės“ (rauginti kopūstai čia kainuoja 1,5 Eur/kg), pas kitą tos pačios produktų kategorijos prekeivį užmatome morkų, paruoštų korėjietiškai (100 g – 0,5 Eur) ir sūdytų baravykų (20 Eur/kg).

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Adresas: Ukmergės g. 259A, Vilnius

Darbo laikas: kasdien 9:00–21:00

„Facebook“ paskyra ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: