top of page

Marinuoti kiaušiniai su rūkyta ir aitriąja paprika

Marinuoti kiaušiniai neatsiejami nuo sveikosios japoniškos virtuvės. Rameno siurbčiotojai žino, apie ką mes kalbame. Kita vertus, marinavimas yra dėkingas būdas sunaudoti per Velykas nesuvalgytus kietai virtus kiaušinius. Išbandykite juos salotose ir sumuštiniuose!

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jums reikės:

12 putpelių kiaušinių

Marinatui:

3 skiltelių česnako

4 lauro lapų

1 šaukšto rūkytos paprikos

3 džiovintų aitriųjų paprikų

1 šaukštelio pipirų žirneliais

100 ml baltojo vyno acto

100 ml vandens

½ smulkinto svogūno

½ šaukšto druskos

1 šaukšto cukraus

  1. Kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Lukštus patraiškykite, kad lengviau įsigertų marinatas.

  2. Visus ingredientus, skirtus marinatui, sudėkite į prikaistuvį ir užvirkite. Pavirkite 2–3 min., užpilkite kiaušinius ir padėkite šaltai marinuotis 48 val.

Naujausi įrašai

bottom of page