Marinuoti kiaušiniai neatsiejami nuo sveikosios japoniškos virtuvės. Rameno siurbčiotojai žino, apie ką mes kalbame. Kita vertus, marinavimas yra dėkingas būdas sunaudoti per Velykas nesuvalgytus kietai virtus kiaušinius. Išbandykite juos salotose ir sumuštiniuose!
Valerijos Stonytės nuotr.
Jums reikės:
12 putpelių kiaušinių
Marinatui:
3 skiltelių česnako
4 lauro lapų
1 šaukšto rūkytos paprikos
3 džiovintų aitriųjų paprikų
1 šaukštelio pipirų žirneliais
100 ml baltojo vyno acto
100 ml vandens
½ smulkinto svogūno
½ šaukšto druskos
1 šaukšto cukraus
Kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Lukštus patraiškykite, kad lengviau įsigertų marinatas.
Visus ingredientus, skirtus marinatui, sudėkite į prikaistuvį ir užvirkite. Pavirkite 2–3 min., užpilkite kiaušinius ir padėkite šaltai marinuotis 48 val.