- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosLaikome špygas: du lietuviai pateko į geriausio pasaulio šefo apdovanojimų finalininkų sąrašą, prasidėjo balsavimas
Ugnė Jonaitytė, organizatorių nuotr., 2018-07-26, 15:30
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
TOP 5 RECEPTAI
Geriausio pasaulio šefo apdovanojimai (angl. The Best Chef Awards) paskelbė 300 finalininkų, pretenduojančių į geriausio šefo titulą, ir pradėjo oficialų balsavimą. Tarp finalininkų ir du lietuviai – neseniai Palangoje atsidariusiame restorane „Vila Komoda“ šeimininkaujantis Martynas Meidus (Martyn Meid) bei Londone, restorane „Peninsula“, dirbantis Tomas Lidakevičius. Tiesa, jis įvardijamas kaip Didžiosios Britanijos, o ne Lietuvos atstovas.
Vienas iš dviejų į 300-uką patekusių lietuvių T. Lidakevičius patikina, kad matyti savo vardą šiame sąraše – didelis įvertinimas. „Ne kiekvieną dieną tave įrašo į 300 geriausių šefų pasaulyje. Jau gavau pakvietimą į Milaną, bus smagu sudalyvauti ir susipažinti su pasaulio geriausiais. Jei ir būsiu 300-oje vietoje, jausiuosi labai laimingas“, – mintimis apie konkursą dalijasi lietuvis.
Jo teigimu, atsakyti į klausimą, kodėl į sąrašą nepateko daugiau šefų iš Lietuvos, būtų sudėtinga, bet gražių žodžių kolegoms negaili. „Neįsivaizduoju, kodėl nepateko daugiau Lietuvos atstovų, tikrai žinau, kad yra nuostabių šefų! Baltijos šalyse apskritai yra labai stiprių restoranų, bet kol kas nė vienas neturi „Michelin“, gal tai gali būti priežastis? Didžioji dalis tarp 300 geriausių turi bent vieną žvaigždę. Laikome špygas, kad kitais metais mūsų sąraše būtų daugiau“, – komentuoja T. Lidakevičius.
Geriausią šefą šiuose apdovanojimuose renka tiek kulinarijos pasaulio profesionalai, tiek mėgėjai, tiek patys konkurse dalyvaujantys šefai. Už savo favoritus visi norintys gali balsuoti užsiregistravę oficialiame „The Best Chef Awards“ puslapyje iki rugsėjo 1-osios. Jų balsai sudaro 30 procentų bendro įvertinimo. Profesionalų balsavimui skirti 2 mėnesiai – iki rugsėjo 20-osios. Nugalėtojas bus apdovanotas spalio 1 dieną Italijoje, Milane. Pernai geriausiu pasaulio šefu buvo išrinktas ispanas Joanas Roca.
Šiuose apdovanojimuose sėkmingai pasirodė ir šefė Inga Turminienė, vadovaujanti „Ieti“ restoranui Kaune. Pernai ji pateko į geriausių pasaulio šefių šešioliktuką.
KOMENTARAI:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /laikome-spygas-du-lietuviai-pateko-i-geriausio-pasaulio-sefo-apdovanojimu-finalininku-sarasa-prasidejo-balsavimas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 36334 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sun, 16 Dec 2018 05:25:24 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.146.227.92 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.146.227.92 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550858971.9664 [REQUEST_TIME] => 1550858971 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
Tomas Lidakevicius