naujienos Naujienos

Gastronominės patirtys už Vilniaus: 5 restoranai, ruošiantys degustacines vakarienes

VMGonline.lt, Valerijos Stonytės, Roberto Daskevičiaus ir Augustės Tamulytės nuotr., 2019-04-30, 18:30


Degustacinė vakarienė – tai kulinarinė kelionė, kelioms valandoms leidžianti pasinerti į subtiliausius skonius. Tai maža šventė, kuri savo detalėmis, improvizacijomis ir atradimais gerokai skirsis nuo įprastos vakarienės restorane. VMGonline.lt kartą sudarė sąrašą vietų Vilniuje, siūlančių degustacines vakarienes. Atšilus orams siūlome keliauti už sostinės ribų. Trumpai pristatome 5 restoranus Lietuvoje, kuriuose galite praleisti skonio nuostabos pripildytus vakarus.

„Moon“ (Birštonas)

Restoranas „Moon“ kartu su vienu geriausių šefų Lietuvoje, Dariumi Dabrovolsku, pirmieji į Birštoną atvežė degustacines vakarienes. Rengiamos kiekvieną šeštadienį, šios vakarienės yra išskirtinė kassavaitinė maisto patirtis. Kartu restoranas garsėja išskirtinai aukšto lygio aptarnavimu bei vyno kortą išmanančiais padavėjais.

Atsižvelgiant į sezonines gėrybes, degustacinės vakarienės meniu vidutiniškai keičiasi kas 1-1,5 mėn. Dabartinį meniu galite pamatyti ČIA.

Kaina: 6 patiekalų vakarienė – 49 Eur. Nuo rudens atsiras galimybė užsisakyti specialiai prie patiekalų priderintą vyną.

Vakarienių laikas: degustacinės vakarienės rengiamos kiekvieną šeštadienį, 18-21 val. Informacija „Facebook“ ČIA. Rekomenduojama rezervuoti iš anksto.

Adresas: Karalienės Barboros al. 2, Birštonas

„Facebook“ paskyra ČIA.

Augustės Tamulytės ir Roberto Daskevičiaus nuotr.

Vila „Komoda“ (Palanga) 

Praėjusių metų vasarą atsidariusioje viloje „Komoda“ yra įsikūręs viešbutis, restoranas ir baras. Virtuvėje sukasi pasaulinio garso šefas Martyn Meid (Martynas Meidus), jo braižas – koncentracija. Ne tik į skonį, bet ir į pagrindinę patiekalo natą. Savo apžvalgoje Urtė Mikelevičiūtė šefą vadina kosmonautu, „mat jo maistas patenka truputį giliau nei į skrandį“.

Taigi, degustacinė vakarienė tikrai sukels stiprias emocijas ir bus nepamirštama. Į šią degustaciją sudedami visi sezono atradimai: du užkandžiai, karšti mėsos bei žuvies patiekalai, intarpinis užkandis, desertas, petit four.

Kaina: 6 patiekalų vakarienė – 60 Eur.

Vakarienių laikas: I-VII nuo 12 val. iki restorano uždarymo. Reikalinga rezervacija bent dieną prieš vakarienę.

Adresas: Meilės al. 5, Palanga

„Facebook“ paskyra: ČIA.

Valerijos Stonytės nuotr.

„Monai“ (Klaipėda)

Šis restoranas visuomet stengiasi kurti namų jaukumo ir šilumos jausmą, kartu bandydamas nustebinti netikėtais skoniais. Nuo svečių virtuvės šefus skiria stiklinė pertvara, ir tai kuria pasitikėjimo atmosferą. Virtuvėje netrūksta eksperimentų su skoniais, tekstūromis ir spalvomis, o meniu, kaip ir kituose minėtuose restoranuose, kuriamas atsižvelgiant į metų laikus.

Užsisakydami degustacinę vakarienę, specialų meniu iš anksto suderinsite kartu su šefu Vytautu Samavičiumi. Išskirtinis aptarnavimas, šefo kūrybinis potencialas ir subtili elegancija lėkštėse – visa tai sukurs išskirtinę patirtį šiame restorane.

Kaina: 5 patiekalų vakarienė – 49 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 20 Eur), 7 patiekalų – 65 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 25 Eur).

Vakarienių laikas: dėl laiko reikia tartis likus mažiausiai savaitei iki norimos datos.

Adresas: Liepų g. 4, Klaipėda

„Facebook“ paskyra ČIA.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Monte Pacis“ (Kaunas) 

Jei nuspręsite išbandyti degustaciją šiame restorane, jaukus vakaras ir šalia esančio barokinio Pažaislio vienuolyno kuriama romantiška atmosfera – garantuota. „Monte Pacis“ meniu yra sumoderninta lietuvių virtuvės klasika. Restorano šefas Rokas Vasiliauskas ne tik vadovauja virtuvės komandai, pats perka produktus turguje, bet ir nuolat eksperimentuoja, todėl kasdien gimsta nauji patiekalai ir jų variacijos.

Degustacinės vakarienės „Monte Pacis“ – tarsi spektaklis. Siūloma pagrindinė 9 patiekalų degustacija, kaip teigia pats šefas, atspindi vieningą ir ugningą virtuvės komandos profesionalumą ir patirtis, modernėjančias technologijas ir net Pažaislio istoriją.

„Tikiuosi, kad besimainantys skoniai, aromatai, vaizdai lėkštėse, malonūs siurprizai neprailgs ir tikrai primins gerą spektaklį. Na, o skubantiems pasiūlysime trumpesnį, 3 patiekalų meniu”, – kviečia Rokas.

Kaina: 3 patiekalų vakarienė – 33 Eur, 9 patiekalų vakarienė – 55 Eur. Prie patiekalų derantys degustaciniai vyno rinkiniai: 3 rūšių vyno degustacija 20 Eur, 5 rūšių – 27 Eur, o 8 rūšių – 35 Eur.

Vakarienės laikai: I-V 15:00-19:00 val., VI ir VII 12:00-20:00 val. Rezervuoti ne vėliau nei dieną iki vakarienės.

Adresas: T. Masiulio g. 31, Kaunas

„Facebook“ paskyra ČIA.

Valerijos Stonytės nuotr.

„Uoksas“ (Kaunas)

Šiame restorane degustacinę vakarienę rinktis verta, jei svarstote, kokiu gi nauju veidu galėtų pasirodyti vietinė virtuvė. Restoranas renkasi vietinius, sezoninius Baltijos regiono produktus. „Uokse“ valgiaraštis kinta drauge su metų laikais ir per sezoną – net ne kartą.  Nei vienas patiekalas į meniu nesugrįžta, nes šefas Artūras Naidenko nemėgsta kartotis, ir nuolat ieško naujų produktų, tiekėjų, naujų technikos išpildymo būdų.

Patiekalai nėra iš anksto pasirenkami – vakarienės metu ragausite sezono patiekalų naujienas, kurias pristatys virtuvės šefas.

Kaina: 4 patiekalų vakarienė – 30 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 20 Eur), 6 patiekalų vakarienė – 40 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 30 Eur).

Vakarienių laikas: I-V nuo 15:00 val., VI ir VII nuo 12:00 val. Būtina rezervuoti iš anksto.

Adresas: Maironio g. 28, Kaunas

„Facebook“ paskyra ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: