naujienos Naujienos

Ieškantiems gastronominių patirčių: kurie Vilniaus restoranai siūlo degustacines vakarienes?

VMGonline.lt, 2019-10-11, 16:00


Degustacinė vakarienė – tai išskirtinė ir ilgai nepamirštama kelių valandų patirtis. Kelionė. Ne kasdienai, savaime suprantama. Todėl šiose, galima sakyti, mažose šventėse patiekalų kiekis, kaina, trukmė ir, aišku, įspūdžiai – viskas yra kiek kitaip nei įprasta. Joms netgi reikia pasiruošti. VMGonline.lt pateikia sostinės restoranų sąrašą su šiek tiek detalių, padėsiančių apsispręsti.

Visi minimi restoranai degustacines vakarienes rengia reguliariai.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Nineteen18 (@nineteen18_lithuania) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Nineteen18 (@nineteen18_lithuania) el

„Nineteen18“

Jauniausias šio sąrašo restoranas buvo atidarytas 2018 m. rudenį, tačiau jau spėjo įsitvirtinti ir netgi pelnyti solidų įvertinimą – Skandinavijos šalių gastronominiame gide „White Guide“ užėmė antrąją vietą. Penkių žvaigždučių Pacų viešbutyje esantis restoranas veikia tik degustacinių vakarienių principu, jo virtuvei vadovauja šefas Matas Paulinas. Pavadinime atiduota duoklė Lietuvai – 1918 m. Lietuva atgavo nepriklausomybę.

Dėmesys skiriamas Vilniaus regiono kulinariniam paveldui, t. y. dauguma virtuvėje naudojamų ingredientų čia atkeliauja iš vietų, nuo restorano nutolusių iki 100 kilometrų. Dalis produktų atkeliauja iš nuosavos 300 hektarų fermos „Farmers Circle“, esančios netoli Ukmergės. Taip pat restoranas bendradarbiauja su laukinių gėrybių žinove Ieva Šidlaite.

Vietų skaičius: 24

Vakarienės trukmė: apie 3,5 val.

Kaina: 90 Eur (tik maisto)

Darbo laikas: III–VI nuo 18 val. (vėliausias laikas rezervacijai – 20:00)

Adresas: Didžioji g. 7, Vilnius

VMGonline.lt apie „Nineteen18“:

Šefas Matas Paulinas – apie sunkų darbą, charakterį sušvelninusią meilę ir atradimus (laidos įrašas)

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Amandus (@amandus.restaurant) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Amandus (@amandus.restaurant) el

„Amandus“

2017 m. duris atvėręs „Amandus“ yra įsikūręs boutique viešbutyje „Artagonist“ ir be degustacinių vakarienių taip pat siūlo dienos pietus bei vėlyvuosius pusryčius.

Restorano šefas ir vadovas Deividas Praspaliauskas kartu su komanda kiekvieną mėnesį pristato naują degustacinį meniu, kurio patiekaluose naudojami tam sezonui būdingi ingredientai. Šefas yra ne tik vienas garsiausių Lietuvoje, bet ir degustacinių vakarienių meistras, jas organizuodavo ankstesniuose restoranuose („1 dublis“, „Dublis“). Vakarienė vyksta apatiniame restorano aukšte ir prasideda nuo taurės putojančio vyno ir šefo komplimentų, o baigiasi netgi dviem desertais.

Vietų skaičius:

Vakarienės trukmė: 3 valandos

Kaina: 55 Eur, su 4 taurių vynų deriniu – 85 Eur

Darbo laikas: II–VI 19:00–22:00

Adresas: Pilies g. 34, Vilnius

VMGonline.lt apie „Amandus“:

Išskirtinis interviu: virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas – apie emigraciją, virtuvėje įdarbintą mamą ir naujojo restorano šventinimą (tik VMG)

Labdaringos puotos tęsiasi: dar vienas garsus šefas organizuoja ypatingą renginį

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Sweet Root restaurant (@sweetroot_restaurant) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Sweet Root restaurant (@sweetroot_restaurant) el

„Sweet Root“

Sezoniškumas ir lokalumas, pagarba vietinei tradicijai, natūralus produkto skonis ir estetika su emocija – tokiais principais vadovaujasi restoranas „Sweet Root“. Atvirumas svečio atžvilgiu galėtų būti dar vienas šio restorano bruožas – restorano puslapyje pateikiamas tiekėjų sąrašas. Kita dalis produktų atkeliauja iš prie Širvintų esančio restorano daržo arba Kernavės pievų.

Vietų skaičius: 34

Vakarienės trukmė: 3 valandos.

Kaina: 75 Eur (taip pat įtraukta – pasitikimo taurė, švelniai gazuotas ar stalo vanduo, plikoma ar šaltai ruošta kava, arbata), vyno derinimas – 55 Eur.

Darbo laikas: III–VI 18:00–23:00 (vėliausias laikas rezervacijai – 20:00)

Adresas: Užupio g. 22-1, Vilnius

VMGonline.lt apie „Sweet Root“:

„Sweet Root“: ruduo penkiose lėkštėse

„Sweet Root“ tapo pirmuoju restoranu, išleidusiu savo knygą

Degustacinės vakarienės, per kurias sekamos sezoninės pasakos apie Lietuvą

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de @ertlio_namas el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de @ertlio_namas el


„Ertlio namas“

Vienintelis Lietuvos istorinės virtuvės restoranas veikia degustacinių vakarienių principu. Ne veltui jis įsikūręs ne moderniame pastate, o XVII a. Jurgio Ertlio, mūrininkų ir dailidžių cecho magistro, pastatytame name. Restorano vadovas ir šefas Tomas Rimydis „Ertlio namą“ atidarė 2016 m.

Čia siūlomi du pažintinės vakarienės variantai – keturių arba šešių patiekalų. Prie kiekvieno patiekalo nurodyta, kuriame amžiuje receptas buvo sukurtas. Receptai, kaip ir ingredientai, yra istoriniai, tačiau apdorojimas modernus. Meniu keičiamas keletą kartų per metus.

Vietų skaičius: 120

Vakarienės trukmė: 2 val.

Kaina: 4 patiekalų vakarienė – 30 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 20 Eur), 6 patiekalų vakarienė – 40 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 30 Eur).

Adresas: Šv. Jono g. 7, Vilnius.

Vakarienių laikas: I–IV 17:00–22:00, V 17:00–23:00, VI 13:00–23:00, VII 13:00–22:00

VMGonline.lt apie „Ertlio namą“:

Iš „Ertlio namo“ – atgal į praeitį

Gastronomijos savaitė: „Ertlio namas“

„Ertlio namas“ – istorinės virtuvės pėdsakais

Urtė ragauja: restorane – kaip istorijos paskaitoje, tik dešimt kartų skaniau ir įdomiau

Šefas Tomas Rimydis: kainos restoranuose dar yra mažos (laidos įrašas)

Šefas Tomas Rimydis kviečia susipažinti su lietuviška virtuve – kaplūnai, austrės, fazanai, šafranas ir trumai. Kodėl nerasime bulvių?


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: