top of page

Alfas neužmigo: baigėsi ilgiausias kulinarinis šou Lietuvoje!

Ilgiausio kulinarinio šou Lietuvoje rekordas, inicijuotas VMG idėjinio vado Alfo Ivanausko, pasiekė finišo tiesiąją. Prasidėjęs ketvirtadienį 18 val., praėjus lygiai parai, jis baigėsi šiandien 18 val. Ilgiausia tiesioginė televizijos laida Lietuvoje truko 18 val. 12 min. Ar „Kulinariniai triukai“ ją pranoks ir perims rekordininko titulą, turi patvirtinti agentūra „Factum“.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Mūsų patvirtinti laidos rezultatai yra tokie: visų svarbiausia, Alfas neužmigo, pagamino 50 patiekalų, sutiko ir pačiomis įvairiausiomis temomis iškamantinėjo per 20 svečių, rekordą pasiekė keliaudamas žeme, oru ir vandeniu.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Įvykio liudininkais tapo ne tik tūkstančiai feisbuko ir „YouTube“ transliacijų žiūrovai, bet ir žymūs Lietuvos žmonės: Artūras Zuokas, su kuriuo buvo plaukta Nerimi, Audrius Giržadas, „Baltijos ir Amerikos klinikos“ gydytojai, Austėja Landsbergienė (ar žinojote, kad ji labiausiai mėgsta bulvytes su vaniliniais ledais?), po kurios kojomis krito Alfas, įsijautęs į kaprizingo vaiko vaidmenį, naktį visą komandą pralinksminęs Orijus Gasanovas, pižamomis pasipuošusios Gabrielė Martirosianaitė, Laura Vagonė, Agnė Pačekajė.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Laidos užkulisiuose visos transliacijos metu sukosi apie 50 taip pat nemiegoti nusprendusių žmonių. Pirmą kartą buvo numesta uždanga ir parodyta, kaip gimsta geriausiu pasaulyje pripažinto albumo-žurnalo kadrai.

Apie aktualiausias vynų tendencijas kalbėta su Gintautu Jašinsku, o gaivinančius kokteilius plakė miksologas Rapolas. Kol kiti miegojo, VMG virtuvėje gamino „Alive“ šefas Paulius ir veganų atstovė Gabija.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Laidos vyturiu, turėjusiu tiesioginėje transliacijoje pusryčiauti dar 4 val., tapo Ignas Krupavičius, savo kolegę Eglę aplenkęs net 3 valandomis, kai „Kulinariniai triukai“ buvo matomi ir LRT laidos „Labas rytas“ ekrane. Atvykus žurnalistams, pusryčiams pasakiškus blynelius su rikota kepė žurnalo „AŠ Ikona“ vyr. redaktorė Agnė Jagelavičiūtė. Prie keptuvės Alfas privertė Agnę paatvirauti, kaip ji atlaiko įkyrių komentatorių laviną.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Net ir nemiegodamas Alfas paisė sveikos dienos taisyklių. Auštant jogos treniruotę studijos terasoje vedė Lina Paulauskaitė iš Jolantos Verseckaitės sporto studijos.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Atvažiavusį į Kauną Alfą apsupo baikerių klubas „BIG GANG MC“. Nors baikeriams svarbesni degalai motociklams, o ne maistiniai degalai žmogui, kulinariniams triukams nepasidavė ir jie. Iš pradžių raukęsi, kad pietums jų laukia veganiška burokėlių sriuba su kriaušėmis, alkis apėmė visus, stovėjusius aplink kaitlentę.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Taip pat buvo susitikta ir su Liudu Mažyliu, kuris pristatė dar vieną savo hobį – istorinių močiutės receptų knygų kolekciją ir Napoleono tortų meistrystę. Prisiminę kalbas apie milijonus, VMG ir draugiški baikeriai atradėjui paruošė dar vieną netikėtą staigmeną – milijoną centimetrų pavažiavimo motociklu.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Išsiduosime, kad dar neprasidėjus transliacijai visa VMG komanda laukė vieno ypatingo vizito Kaune. Jis įvyko. Alfas apsilankė žymiausioje, jau 39 metus Kaune veikiančioje spurginėje. Nors šeimininkutės spurgų recepto neišdavė, prasitarė, kad jų sėkmės paslaptis – meilė savo klientams.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Iš laikinosios sostinės rūkome D. Filmanavičiūtės išgirta transporto priemone – traukiniais. Kokie kulinariniai triukai be tam tikrų mitų laužymo! Alfas keliavo su psichologe Ramune Murauskiene. Ar vaikai turi būti verčiami valgyti, valgyti su įrankiais, valgyti laiku ir valgyti mandagiai? Džiaugėmės savo keleive ir gaminome kukurūzų salotas su arbūzais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Skrydžiui su malūnsparniu virš Vilniaus VMG pasirinko patikimą kompanionę – prie tokių skrydžių įpratusią Indrę Stonkuvienę. „Skristi patinka, valgyti patinka. Avantiūra – mano gyvenimas“, – sako Indrė. Visi Indrės kėslai paaiškėjo Alfui prasitarus, kad danguje bus geriami pomidorų sriubos kokteiliai: „Spėkit, dėl ko aš sutikau?“ Šis ekologiškas kokteilis tinka ir veganams.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Finalinį rekordą vainikuojantį tortą stiklinėse Alfas nusprendė iškepti su puikia savo kulinariniais gebėjimas jau garsėjančia Ingos Stumbrienės dukra Estela.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Visus transliacijos įrašus galite peržiūrėti „Virtuvės mitų griovėjų“ feisbuko paskyroje.

Naujausi įrašai

bottom of page