top of page

Alfas Ivanauskas ir Agnė Jagelavičiūtė, pristatydami bendrą knygą, gamino du netikėtus patiekalus

Šiandien kulinariniame VMG lofte Agnė Jagelavičiūtė, stilistė, verslininkė bei mama, ir „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas LIVE transliacijos metu pristatė savo bendrą kulinarinę knygą „Gal pavalgom?“, papildytą jųdviejų mintimis, vaikystės prisiminimais ir smagiais pokalbiais. Pasakodami apie kūrybinius iššūkius, su kuriais susidūrė dirbdami prie projekto, jie gamino pusryčius, kurių receptais dalijamės su VMGonline.lt skaitytojais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Benedikto kiaušiniai pagal Agnę Jagelavičiūtę

Reikės:

3 kiaušinių

2 šaukštų acto

1 a. š. cukraus

Druskos, pipirų

Orkaitėje paskrudintos duonos

½ avokado

2 šaukštų ikrų

Padažui:

Sviesto

Saujelės šalavijų

3–4 skiltelių česnako

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kaip gaminti?

Užviriname vandenį puode ir nukeliame nuo ugnies, kad vanduo liautųsi kunkuliavęs. Į jį supilame actą, įberiame druskos, cukraus ir pipirų. Atsargiai į vandenį įleidžiame kiaušinius ir vėl statome ant ugnies kelioms minutėms. Kol jie verda, keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame sutraiškytus česnakus, įberiame saują smulkintų šalavijų. Padažas paruoštas, grįžtame prie kiaušinių. Leidžiame jiems dar pavirti vandenyje vėl nukėlę puodą nuo ugnies. Galiausiai juos atsargiai išimame ir dedame į šalto vandens dubenį. Imame paskrudintą duoną, padengiame ją avokado košele, ant jos paberiame špinatų, dedame kiaušinį, apipilame padažu ir viską papuošiame ikrais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Sumuštiniai su lašišos kapotiniu pagal Alfą Ivanauską

Reikės (4 sumuštiniams):

Ryžių trapučių arba orkaitėje paskrudintos duonos

1 avokado

100 g šviežios lašišos

50 g rūkytos lašišos

1 kivio

Druskos, pipirų

Kalendrų ir mėtų (papuošti)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kaip gaminti?

Sukapojame lašišą ir kivį, sumaišome, pabarstome druska ir pipirais. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką ir sutriname jo minkštimą iki vientisos masės (nebūtina tai daryti dubenėlyje – jo vaidmenį kuo puikiausiai atliks tvirta avokado žievelė). Avokado tyrę tepame ant duonos, ant viršaus dedame smulkintą lašišą su kiviu ir viską papuošiame smulkintomis kalendromis bei mėtomis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Knygą „Gal pavalgom?“ įsigyti galite čia: http://galpavalgom.lt/

Naujausi įrašai

bottom of page