4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 2 val. 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
1 LAPINO PUOTA žąsies
200 g druskos
4 lauro lapų
1 lazdelės cinamono
1 šaukšto kvapiųjų pipirų žirnelių
1 šaukšto juodųjų pipirų žirnelių
6–8 didelių bulvių
250 g grietinės
1. Perpjaukite LAPINO PUOTA žąsį pusiau. Užvirinkite 2 l vandens su druska, lauro lapais, cinamonu ir pipirais. Atvėsinkite. Sudėkite į gilų puodą žąsies gabaliukus, užpilkite marinatu. Jei skysčio pritrūko – papildykite vandens. Uždenkite lėkštute taip, kad žąsis būtų pilnai apsemta. Palikite šaldytuve parai.
2. Išimkite, nusausinkite. Sudėkite žąsį į skardą, taip pat sudėkite bulves. Viską aptepkite grietine. Uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 2,5 val. Prieš kepimo pabaigą atidenkite, kad paukštis gražiai apskrustų.