Trapios tešlos lovoje paguldyta vyšnių uogienė, užklota mielomis eglutėmis. Šis pyrago receptas yra lyg miela žiemos pasaka vaikams ir suaugusiesiems.
Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.
Vyšnių pyragui iškepti reikia:
150 g kambario temperatūros sviesto
80 g cukraus
20 g vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kambario temperatūros kiaušinio
50 g grietinės
300 g miltų
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
150–200 g vyšnių uogienės
Saujelės atšildytų šaldytų vyšnių
Kiaušinio (patepti)
1. Į plaktuvo indą sudėkite minkštą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išplakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, dar trumpai paplakite, po to sudėkite grietinę
ir permaišykite. Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2. Suberkite persijotus miltus su druska. Labai greitai užminkykite tešlą, suformuokite diską ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Po to išimkite, lengvai padaužykite kočėlu, kad tešla suminkštėtų. Atidėkite nedidelį gabaliuką tešlos raštams, likusią iškočiokite ir išklokite tartos formą, švelniai apspauskite. Nuimkite tešlos perteklių, labai tankiai subadykite šakute.
3. Įklokite į tartą ant tešlos kepimo popierių ir užberkite svorio, pvz., kruopų, žirnių, pupelių arba specialių granulių tartoms kepti. Kepkite tartą iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. Sudėkite uogienę.
4. Atidėtą tešlą iškočiokite, sausainių formelėmis išspauskite norimus raštus – sudėliokite juos ant uogienės, patepkite kiaušinio plakiniu. Į tarpus pridėkite atšildytų vyšnių.
5. Kepkite dar apie 15 min., kol raštai iškeps. Patiekite atšaldytą.
Skanaus!