top of page

Želė su persikais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 l

Gaminimas 60 min.

Zzz nuo 3 val


Reikia:

  • Apelsininiam grietinėlės sluoksniui: 2/3 pakelio DR. OETKER želatinos 200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės 0,5 l plakamosios grietinėlės 1 šaukšto miltelinio cukraus

Skaidriam sluoksniui:

  • 4–5 konservuotų persikų puselių 2 pakelių DR. OETKER ypač skaidrios braškių-vanilės skonio želės 1 l vandens

  • Kelių šakelių čiobrelių

1. Supjaustykite persikus didelėmis skiltelėmis.

2. Užvirinkite vandenį, nukaiskite ir suberkite DR. OETKER ypač skaidrią braškių-vanilės skonio želę. Intensyviai išmaišykite, kol milteliai ištirps. Skystį visiškai atvėsinkite.

3. Dalį supilkite į formą, sustingdykite. Sudėliokite persikų skilteles, užpilkite trupučiu želės tirpalo ir vėl sustingdykite.

4. Tada supilkite likusią želę ir įdėkite čiobrelio šakeles. Nepadauginkite, šiuo atveju daug nereiškia geriau.

5. Sustingdykite. Kol stingsta, pagaminkite apelsininį grietinėlės sluoksnį.

6. Užmerkite DR. OETKER želatiną apelsinų sultyse ir palaikykite 15–20 min., kol išbrinks. Tuomet pašildykite ir ištirpinkite. Suberkite apelsinų žievelę.

7. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki minkštų „snapelių“, įdėkite šaukštą grietinėlės į ištirpintą želatiną, išmaišykite ir įdėkite dar šaukštą, vėl išmaišykite. Tuomet sumaišykite abidvi mases. Tirpalas turi būti šaltas. Supilkite jį ant permatomo sluoksnio. Sustingdykite.

8. Prieš patiekdami išimkite desertą iš formos ir panardindami ją į gana karštą vandenį. Uždenkite lėkšte ir apverskite.

Naujausi įrašai

bottom of page