top of page

Želė ir šilkinės varškės skanėstas

Kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir saldaus, želė, šilkinė varškė ir uogos yra puikus pasirinkimas. Receptas deserto, kuris pradžiugins visus smaližiautojus.

Želė desertas, Alfo receptas, šilkinė varškė, saldūs

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Aušinimas 3 val.


Želė ir šilkinės varškės skanėstui pagaminti reikia:

  • Saujos mėgstamų uogų (šviežių ar šaldytų)

  • 6 želatinos lapelių arba miltelių

  • 0,5 l mėgstamų sulčių arba sulčių nektaro (pvz.: vyšnių)

  • Saujos šaldytų uogų

  • 1 apelsino

  • 300 g trintos varškės

  • 200 g vanilinių ledų

  • Kelių imbierinių sausainių


  1. Iš vaisių sulčių ir želatinos lapelių pagal instrukciją pasigaminkite želė. Į ją suberkite mėgstamas uogas ir supilkite į stiklines ar torto formą. Palikite atšalti apie 3 valandas.

  2. Varškę sumaišykite su truputį atitirpintais vaniliniais ledais ir viską gerai išmaišykite plaktuvu. Įtarkuokite apelsino žievelės.

  3. Dėkite paruoštą kremą ant sustingusios želė. Užbarstykite smulkintų sausainių ir šviežių uogų.


ALFO PATARIMAI:

· Želė skonį galite keisti rinkdamiesi vis kitas uogas ir sultis.

· Sausainius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.

· Varškės ir ledų saldumą galite keisti papildomai įdėdami cukraus.

· Geriausia šį desertą patiekti iškart pagamintą, kad kremas išliktų purus ir gaivus. Bet jei kremą gaminsite iš anksto, įplakite į jį ištirpintos želatinos, taip jis bus stabilesnis ir tortą galėsite pjaustyti.

· Tokį desertą galite patiekti mažuose indeliuose arba didesniame inde.



Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt


Naujausi įrašai

bottom of page