Kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir saldaus, želė, šilkinė varškė ir uogos yra puikus pasirinkimas. Receptas deserto, kuris pradžiugins visus smaližiautojus.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA.
4 asm.
Gaminimas 25 min.
Aušinimas 3 val.
Želė ir šilkinės varškės skanėstui pagaminti reikia:
Saujos mėgstamų uogų (šviežių ar šaldytų)
6 želatinos lapelių arba miltelių
0,5 l mėgstamų sulčių arba sulčių nektaro (pvz.: vyšnių)
Saujos šaldytų uogų
1 apelsino
300 g trintos varškės
200 g vanilinių ledų
Kelių imbierinių sausainių
Iš vaisių sulčių ir želatinos lapelių pagal instrukciją pasigaminkite želė. Į ją suberkite mėgstamas uogas ir supilkite į stiklines ar torto formą. Palikite atšalti apie 3 valandas.
Varškę sumaišykite su truputį atitirpintais vaniliniais ledais ir viską gerai išmaišykite plaktuvu. Įtarkuokite apelsino žievelės.
Dėkite paruoštą kremą ant sustingusios želė. Užbarstykite smulkintų sausainių ir šviežių uogų.
ALFO PATARIMAI:
· Želė skonį galite keisti rinkdamiesi vis kitas uogas ir sultis.
· Sausainius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.
· Varškės ir ledų saldumą galite keisti papildomai įdėdami cukraus.
· Geriausia šį desertą patiekti iškart pagamintą, kad kremas išliktų purus ir gaivus. Bet jei kremą gaminsite iš anksto, įplakite į jį ištirpintos želatinos, taip jis bus stabilesnis ir tortą galėsite pjaustyti.
· Tokį desertą galite patiekti mažuose indeliuose arba didesniame inde.
Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt