top of page

Žaliųjų citrinų sausainiai


Reikia:

  • 300 g miltų

  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnelio druskos

  • 2 didelių kiaušinių

  • 60 ml alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių

  • 1 šaukšto tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės

  • 150 g cukraus


1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi iki tiršto šviesaus kremo, suberkite žievelę ir supilkite sultis. Sumaišykite su miltais. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei valandą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Persijokite miltelinį cukrų. Šaukšteliu imkite nedidelį tešlos gabalėlį, formuokite rutuliuką, apvoliokite milteliniame cukruje ir dėkite į skardos palikdami tarpus. Kepkite apie 15 min.

Naujausi įrašai

bottom of page