6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
Sirupui:
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinės vandens
2 šaukštų medaus
2 šaukštų romo
1 žaliosios citrinos sulčių
Kremui:
4 kiaušinių
150 g cukraus
400 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės
1 šaukšto žaliosios arbatos „matcha“
2 šaukštų karšto vandens
250 g biskvitinių sausainių pirštelių
400 g aviečių
mėtų
1. Sirupui skirtus ingredientus suberkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą pakaitinkite dar kelias minutes ir atvėsinkite.
2. Tuo metu paruoškite kremą – žaliąją arbatą ištirpinkite karštame vandenyje.
3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus,
4. Trynius kelias minutes plakite su cukrumi, tada supilkite maskarponės sūrį, žaliosios arbatos ir vandens mišinį, ir dar kelias minutes lengvai paplakite.
5. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite ją į maskarponės masę.
6. Išplakite kiaušinių baltymus ir taip pat įmaišykite į maskarponės masę.
7. Sausainius mirkykite šaltame sirupe ir sluoksniuokite pasirinktame inde su maskarponės kremu ir avietėmis. Viršutinį sluoksnį gausiai papuoškite avietėmis ir mėtomis.