6 asm.
Gaminimas 1 val. 10 min.
Reikia:
140 g šviežių špinatų lapelių
1 kiaušinio
100 g cukraus
100 g aliejaus
120 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
1. Špinatus sutrinkite kartu su aliejumi ir citrinos sultimis. Kiaušinį išplakite kartu su cukrumi iki kreminės masės, supilkite špinatų masę, atsargiai permaišykite, o po to suberkite ir miltus su kepimo milteliais bei citrinų žievele. Atsargiai viską išmaišykite, sukrėskite tešlą į dvi 18 cm skersmens formas ir kepkite apie 30 min.
2. Ištraukite iš orkaitės, ataušinkite formose.
3. Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi iki minkštų putų. Tortą pertepkite plakta grietinėle, puoškite špinatų lapeliais ir granatų sėklomis, patiekite iš karto.