Kai reikia greitai, skaniai, sočiai ir daug, virkite sriubą.
Lęšių sriubai išvirti reikia:
1 morkos
1 šaukšto aliejaus
1,5 l vandens (arba sultinio)
150 g smulkių rudųjų lęšių
2–3 bulvių
3 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Daržovinis“
Žiupsnelio jūros druskos
Morką supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morką.
Įpilkite vandens, užvirinkite ir suberkite lęšius. Virkite 20 min.
Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Suberkite į sriubą. Virkite, kol suminkštės.
Kai bulvės išvirs, sudėkite SUSLAVČIAUS trintų pomidorų padažą „Daržovinis“ ir dar pavirkite 3–4 min. Paskaninkite druska.
Jei sriuba yra per skysta, tiesiog sutrinkite kelis bulvių gabaliukus. Palikite pastovėti 3–4 min. ir patiekite, pabarstę mėgstamais žalumynais.
Skanaus!