Reikia:
300 ml apelsinų sulčių
40 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 pakelio vanilinio pudingo, skirto 0,5 l skysčio
200 g vanilinių ledų
1 apelsino tarkuotos žievelės
20–30 ml apelsinų likerio arba konjako (pagal pageidavimą)
6–8 braškių
100 g šaldytų aviečių
Mėtų lapelių (patiekti)
Supilkite 260 ml apelsinų sulčių į puodą ir pradėkite kaitinti, nustatę nedidelę kaitrą. Suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir išmaišykite.
Likusias apelsinų sultis supilkite į stiklinę, suberkite vanilinio pudingo miltelius ir labai gerai išmaišykite. Supilkite pudingo ir sulčių mišinį į besikaitinančiais sultis ir maišykite, kol masė sutirštės.
Sudėkite ledus ir išmaišykite. Įtarkuokite apelsino žievelės. Galite taip pat supilti ir apelsinų likerį arba konjaką. Sumaišykite. Masę lengvai praaušinkite.
Braškes supjaustykite. Į taures arba stiklines sudėkite šaldytas uogas, ant viršaus supilkite kremą, puoškite braškėmis ir mėtų lapeliais.
Skanaus!