
Daugiaryžiui pagaminti reikia:
2 šaukštų sviesto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
½ vid. dydžio svogūno
1–2 salierų kotų
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
300 g ryžių daugiaryžiui
50 ml baltojo vyno
500 ml daržovių sultinio
150 ml apelsinų sulčių
50 g tarkuoto parmezano
Saujelės bruknių
4–6 riekelių šoninės
Žiupsnelio druskos
1. Svogūną ir salierus supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į keptuvę sviestą, supilkite aliejų, suberkite daržoves, pasūdykite ir kepkite, kol jos suminkštės. Tuomet į keptuvę suberkite ryžius. Viską sumaišykite ir įberkite raudonėlio.
2. Supilkite vyną ir nuolatos maišydami jį nugarinkite. Įpilkite 200 ml karšto sultinio. Nugarinę pirmąją sultinio porciją, toliau pilkite sultinį mažesnėmis porcijomis, galiausiai – apelsinų sultis ir nuolatos maišydami nugarinkite visą skystį. Kaitinkite, nustatę labai mažą kaitrą.
3. Iškepkite šoninę keptuvėje arba orkaitėje – kaip jums patogiau.
4. Daugiaryžio ryžiai turi būti minkšti išorėje, bet stangroki viduje. Paragaukite, ar užtenka druskos, suberkite parmezaną, bruknes ir viską sumaišykite.
5. Patiekite su kepta šonine.
Skanaus!