Gardieji lietiniai gali būti patiekiami su įvairiausiais priedais: nuo miltelinio cukraus, uogienės iki spirgučių padažo. Tinka patiekti ir vietoj duonelės prie sriubos. Tik nepraleiskite tešlos brandinimo etapo!
4–6 asm.
Gaminimas 5 min.
Zzz 30 min.
Kepimas 40 min.
Švediškiems lietiniams iškepti reikia:
3 kiaušinių (L arba XL)
700 ml pieno
250 ml miltų
Žiupsnelio druskos
Sviesto (kepti)
DANSUKKER miltelinio cukraus arba šviesiojo cukraus sirupo (patiekti).
Visus produktus sudėkite į plaktuvo indą ir suplakite.
Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją sviestu, įpilkite tešlos.
Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu.
Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą.
Kai lietinio paviršius sutvirtės, sulenkite lietinį ir stipriau apkepkite iš abiejų pusių – lietiniai turi būti paskrudę. Patiekite juos su milteliniu cukrumi, šviesiuoju cukraus sirupu arba kitais priedais. Iš šios tešlos taip pat galima kepti tradicinius ketvirtadieninius blynelius, kurie yra patiekiami kartu su žirnių sriuba.
Skanaus!