Reikia:
1 mažos riekelės sužiedėjusios baltos duonos be plutelės
200 g maltos kiaulienos
200 g maltos jautienos
1 mažo svogūno
1 nubraukto šaukštelio druskos
1 mažo šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aliejaus (kepti)
Padažui:
20 g sviesto
20 g miltų
500 ml pieno
žiubsnelio druskos
žiubsnelio trinto muskato riešuto
lauro lapų
bulvių
sviesto (grūstoms bulvėms)
krapų ir bruknių uogienės arba bruknių uogų (patiekti)
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Duonos riekelę užmerkite piene, kai išmirks – nuspauskite. Svogūną sutarkuokite.
Sumaišykite mėsą, nuspaustą duoną ir svogūną. Įberkite druskos bei pipirų ir sumaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, kukulius, sudėkite juos vieną šalia kito į skardą.
Paruoštus kukulius pašlakstykite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių.
Pagaminkite padažą: pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir į atidėkite 10–15 min. Perkoškite. Miltus pakepinkite svieste, kol švelniai pagels. Plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite iki užvirimo ir virkite dar 7–10 minučių. Baigiant virti įberkite druskos.
Išvirkite bulves ir jas sugrūskite su dosnia porcija sviesto. Pasūdykite.
Patiekite kukulius su grūstomis bulvėmis, baltu padažu ir bruknėmis.