6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 1 val.
Reikia:
2 kg šonkaulių
100 g aviečių (tinka ir šaldytos)
50 g balzaminio acto
100 g česnako skiltelių
100 g pomidorų pastos
2 raudonųjų svogūnų
50 g rudojo cukraus
200 g aliejaus
Druskos, pipirų
1. Šonkaulius nusausinkite ir nepjaustytus sudėkite į didelį indrą marinavimui.
2. Aviečių uogienę, actą, traiškytas česnako skilteles ir pomidorų pastą sumaišykite kartu.
3. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite, suberkite cukrų ir užpilkite anksčiau pasigamintu užpilu. Pakaitinkite ir atvėsinkite, supilkite aliejų ir permaišykite.
3. Įtrinkite šonkaulius druska ir pipirais, apliekite marinatu.
4. Kepkite ant mažos temperatūros uždengtame grilyje pavartydami. Kai mėsa taps minkšta ir byranti, aptepkite likusiu marinatu ir patiekite supjaustę.