top of page

Šokoladinė tarta su cidonijomis


šokoladinė tarta
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 2 val.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • Tešlai:

  • 140 g šalto sviesto

  • 50 g geros kokybės tamsios kakavos

  • 150 g miltų

  • Žiupsnelio druskos 50 g miltelinio cukraus

  • 50 ml grietinės

  • Cidonijų įdarui:

  • 2 didelių cidonijų

  • Cukraus (pagal cidonijų svorį)

  • 1 citrinos sulčių

  • Šokoladiniam įdarui:

  • 300 g juodojo šokolado

  • 200 g sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 3 trynių

  • 120 g cukraus

1. Sudėkite sviestą, kakavą, miltus, druską bei miltelinį cukrų į trintuvą ir viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite grietinę ir greitai užminkykite tešlą.

2. Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir milteliniu cukrumi sutrinkite pirštais.

3. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Išimkite, iškočiokite, išklokite 30 x 12 cm dydžio formą tartoms kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.

5. Vėl pašaldykite apie valandą.

6. Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.

7. Įdarui cidonijas nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Paimkite tiek cukraus, kiek sveria paruoštos cidonijos, užpilkite jas cukrumi ir supilkite citrinos sultis. Palikite, kol išsiskirs cidonijų sultys. Tuomet virkite, kol skiltelės pakeis spalvą.

8. Šokoladą ištirpinkite su sviestu ir atvėsinkite. Kiaušinius, trynius ir cukrų išplakite iki tirštos kreminės masės. Sumaišykite su ištirpintu šokoladu ir supilkite masę į pakeptą tartos formą. Kepkite dar apie 20 min.

9. Atšaldykite ir patiekite su cidonijomis.

Naujausi įrašai

bottom of page