8-10 asm.
Gaminimas 1 val. 40 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
40 g šviežių mielių
250 ml šilto pieno
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 g sviesto
200 g juodojo šokolado
6 trynių
2 kiaušinių
600 g miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto DANSUKKER cukraus su natūralia vanile
2 šaukštų sviesto (formai patepti)
50 g šokolado ir 30 g sviesto (glajui)
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su 1 šaukštu DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir 3 šaukštais miltų. Palikite 15 min., kad mielės suaktyvėtų.
2. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite kartu. Į dubenį su mielėmis suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, įmuškite kiaušinius, trynius, suberkite miltus bei druską ir viską išminkykite, pabaigoje supilkite šiltą šokoladą su sviestu.
3. Dėkite tešlą į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kildintis. Kai tešlos tūris padvigubės, perminkykite ir dar kartą palikite kilti (30–40 min).
4. Formą gausiai patepkite sviestu. Tešlą sudėkite į formą, vėl kildinkite apie 40 min. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Ar kepinys iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5–7 min. aušinkite formoje, o po to – ant grotelių.
5. Ataušusią bobą patepkite ištirpintu sviestu su šokoladu.
Skanaus!