Gaminimas 25 min.
Kepimas 35 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz 4 val.
Reikia:
Tešlai:
150 g miltų
50 g kukurūzų krakmolo
250 g cukraus
6 kiaušinių
60 g sviesto
40 g kakavos miltelių
Kremui:
400 g juodojo šokolado
400 ml (36 %) grietinėlės
60 ml “LAVAZZA espresso” kavos
80 g sviesto
Papuošti:
300 g juodojo šokolado
200 g šviežių aviečių
1. Biskvitui: miltus išsijokite su krakmolu ir kakavos milteliais. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kad nesijaustų cukraus kristalų. Šiltai palaikykite sviestą, kad suminkštėtų. Iki vientisos masės išmaišykite sviestą, kiaušinius ir miltus. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir apie 35 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
2. Kremui: į indelį susmulkinkite šokoladą, kavą, supilkite grietinėlę ir pastatykite virš indo su karštu vandeniu. Kaitinkite, bet neužvirinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Sudėkite minkštą sviestą ir gerai išplakite. Truputį kremo atidėkite torto šonams aptepti.
4. Juostelėmis arba kvadratėliais supjaustykite atvėsusį biskvitą (4 cm x 1 cm) ir suberkite į maistine plėvele išklotą torto formą. Kartu su biskvitu suberkite ir avietes. Viską užpilkite paruoštu kremu ir pastatykite 4–5 val. į šaldytuvą.
5. Papuošti: susmulkinkite šokoladą. 2/3 šokolado ištirpinkite vandens vonelėje. Nuimkite nuo ugnies, suberkite likusį trečdalį ir maišykite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite jį ant kepimo popieriaus ir paskirstykite lopetėle ar peiliu, kad išeitų 3 mm sluoksnio lakštas. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sulaužykite arba supjaustykite sustingusį šokolado lakštą norimo dydžio gabalėliais.
6. Tortą išimkite iš formos, aptepkite likusiu kremu ir apklijuokite paruoštu šokoladu. Ant torto viršaus suberkite avietes.