8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val..
Orkaitės t-ra 140 °C
Reikia:
Pagrindui:
50 g migdolų
80 g šokoladinių sausainių („Selga“ tipo)
80 g ištirpinto sviesto
Sūrio masei:
300 g juodojo šokolado
250 ml grietinėlės
1 šaukšto brendžio
750 g sūrio „Philadelphia“
2 kiaušinių
2 šaukštų krakmolo
70 g DANSUKKER cukraus miltelių
1. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C. Apvalią 24 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sutrinkite migdolus ir sausainius smulkintuvu, supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Jei norite, galite iš trupinių suformuoti kraštelius.
3. Ištirpinkite šokoladą kartu su grietinėle, išmaišykite, kad išeitų glotni masė, supilkite brendį, pravėsinkite, kad nebūtų karšta.
4. Sudėkite į dubenį sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir viską išmaišykite, neplakite, pabaigoje įmaišykite krakmolą. Turi išeiti lygi glotni masė.
5. Supilkite šokoladą su grietinėle, brendį ir viską kruopščiai išmaišykite. Supilkite masę ant pagrindo, išlyginkite viršų, 1–2 kartus stuktelėję į kraštą.
6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Pyragą aušinkite formoje.