top of page

Šokoladinio pyrago su mangų ledais receptas („Gluten free“)

Esate iš tų, kurie mėgsta kavutę ar arbatėlę gurkšnoti lėtai, pasimėgaudami jaukiu desertu, pavyzdžiui, puriu ir drėgnu pyragu?

Trigubas malonumas – sodrus šokoladinis pyragas su mangų ledais ir šviežiomis braškėmis! Dalinamės šio malonumo receptu.


šokoladinis pyragas su mangų ledais, Alfo Ivanausko receptas

Šokoladiniam pyragui iškepti reikia:

  • 100 g riešutų

  • 200 g šviežių braškių

  • Ryšulėlio mėtų

  • 200 g juodojo šokolado

  • 200 g sviesto

  • 200 g kiaušinio baltymų

  • 200 g kiaušinio trynių

  • 200 g cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 g OATSIDE THE BOX mangų ledų

  1. Riešutus pakepinkite sausoje, karštoje keptuvėje, atvėsinkite ir susmulkinkite. Braškes supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Mėtas sukapokite.

  2. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu. Baltymus išplakite kartu su druska iki standžių putų. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki balto standaus kremo.

  3. Kiaušinio trynius sumaišykite su šokolado-sviesto mase iki vientisos kreminės konsistencijos kartu su skrudintais, kapotais riešutais. Į gautą kremą atsargiai įmaišykite plaktus baltymus.

  4. Šokoladinę masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 160 laipsni7 įkaitintoje orkaitėje 25 min. Atvėsinkite.

  5. Ant šokoladinio pyrago viršaus tolygiai paskleiskite OATSIDE THE BOX mangų ledus, o ant ledų sudėkite braškes ir mėtas.

  6. Pyragą uždenkite ir dėkite į šaldiklį 5–6 val.


Video receptas:



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page