top of page

Šokoladiniai bananiniai ledai su moliūgų griliažu

Sodriu šokoladiniu skonio, bananų švelnumu ir traškiu moliūgų griliažu viliojantis desertas, kuriam neatsispirs net tie, kurie šiaip ledams geba atsispirti.

Šis receptas taps šios vasaros hitu, patikėkit.


Šokoladiniai bananiniai ledai su moliūgų griliažu, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia


4 porc.


Šokoladiniams bananiniams ledams pagaminti reikia:

  • 4 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 4 šaukštų vandens

  • 8 šaukštų moliūgų arba saulėgrąžų sėklų

  • 1 banano

  • OAT SIDE THE BOX avižinių ledų su kakava

  • 4–6 plytelių juodojo šokolado (pvz.: „Pergalės“)

  • 4 vaflių kūgių

  • Kelių mėtos lapelių

  1. Į puodą įpilkite vandens, suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir kaitinkite, kol nugaruos vanduo ir cukraus masė bus gražios auksinės spalvos.

  2. Suberkite kepintas ir sūdytas moliūgų sėklas, viską išmaišykite, kad sėklos pasidengtų cukraus sirupu. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sėklas ant sviestinio popieriaus. Palaukite, kol atvės.

  3. OAT SIDE THE BOX avižinius ledus su kakava, šokoladą ir susmulkintą bananą palaikykite šaldymo kameroje, kad masė nebūtų visiškai užšalusi, bet šiek tiek pastingusi. Tada dėkite ją į trintuvą ir viską sutrinkite.

  4. Ledų masę dėkite į vaflius ir apibarstykite karamelizuotomis moliūgų sėklomis, papuošite mėtos lapeliu.


ALFO PATARIMAI:

· Griliažui galite naudoti ir riešutus, pvz., migdolus ar lazdynų riešutus.

· Ledus galite paskaninti citrinos žievele



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page