Geras marinatas sudaro kone pusę gardaus grilio patiekalo skonio, tad verčiau neklysti. Nors parduotuvėse nei jau pamarinuotos mėsos, nei majonezo tikrai netrūksta, kiekvienas rimtas mėsos kepėjas žino: savo yra savo. Sezonui prasidėjus, VMGonline.lt padės išbandyti ne vieną marinatą ir mėsai, ir daržovėms. Pradedam!
Iš Gruzijos Samegrelo ir Abchazijos regionų kilusi adžika yra tas padažas, kurio visuomet dairosi aštraus maisto mėgėjai. Jie sugeba atskirti originalų skonį nuo interpretacijos, mat pastarųjų nemažai. Tiesa ta, kad tikroji šio pagardo versija ruošiama be pomidorų, naudojant tik aitriuosius pipirus, česnaką, druską, žoleles ir prieskonius. Tačiau nereiktų nustebti pamačius ir žalios spalvos pagardą. Toks egzistuoja – jį ruošia iš dar nesunokusių aitriųjų pipirų.
Bruknių ir adžikos marinate aštrumas dera kartu su uogienės rūšgtumu ir saldumu. Puikiai tinka jautienai, kiaulienai, šernienai ir antienai marinuoti.
Valerijos Stonytės nuotr.
Bruknių ir adžikos marinatas
1 galvutės česnako
3 šakelių rozmarino
70 g adžikos
70 g bruknių džemo
200 g aliejaus
Česnaką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite.